11 oktober 2007

Torsdagen den 11 oktober 2007

Kan meddela att Radio7 nu kommit fram till att hösten är här och det betyder underkylda vägbanor tidig morgon.

Trevlig inställning. Om man som timanställd inte kan ställa upp för BL några veckor / månad blir man omgående betraktad som icke anställd och ombeds lämna in uniformspersedlar mm. Rätt typisk inställning har jag förstått. Du är enbart BL anställd när Du ständigt är tillgänglig när dom behöver Dig. Om Du inte svarar ja eller är engagerad hos några andra bussföretag också är Du inte intressant. Till finns med andra ord ett personalöverskott än så länge. Kan undra hur tongångarna blir när det vänder till underskott?

Elever vid Tullengymnasiet skall få BL-bussförare som faddrar. Intressant idé och man den vägen kommer åt gängledarna. Vår eminente trafikchef fick mediatid igen.
Frågan är om detta kan översättas till Mogaskolan...herr depåchef? Han vet vad saken gäller! Vissa av de aktuella eleverna kan utan vidare överrösta en hel buss - tveksamt till vilken nytta. Mindervärdighetskomplex var det ord som kom till mig så där spontant. Han är rätt kortväxt.

Svarta listan med några av de allvarligaste felen polisen hittat när man gjort razzia mot skolskjutsar:
Rattfulla förare -- Fordon med körförbud -- Avställda fordon -- Fordon som inte får användas i yrkesmässig trafik.
Fordon som helt saknat det obligatoriska skolskjutsskylten på taket. Förare som struntar i att fälla upp skylten eller struntar i att tända varningslamporna när de ska hämta eller lämna barn. Lamporna ska blinka också 100 meter före och 100 meter efter att skolskjutsen stannat. Vänster dörr oreglad. Barn har kunnat öppna och rusa rakt ut i trafiken. Föraren har inte satt bälte på barnet. Förare som kört för lång tid och brutit mot viloförordningen.
Oskattade fordon. Fordon utan färdskrivare.


Till laga förfall räknas "avbrott i allmänna kommunikationer". Då infinner sig frågan: Om det är ständigt avbrott i allmänna kommunikationer så är det alltså ständigt laga förfall? Saknas allmänna kommunikationer är det ju ständigt avbrott.

"Kan någon köra in en buss till garaget?" är nog det radiosamtal vi hör till 89%. Har man inte betalt för att göra det eller vad går det ut på?

Genomgången dator iväglämnad, så nu får man i alla fall ett uns fritid igen...

175 cm lång utlandsfödd herre med tunn mustage och orangerandig tröja sökes för bankrån..... älskar stulna bilar, gärna Volvo.

Någon klok man sa på radion att principen är att man INTE kan ta betalt för något man inte levererat! Men gäller den principen verkligen stat och kommun. Skulle inte tro det. Det finns massor av exempel där stat och kommun tar betalt utan att leverera.

Den 1 januari 2007 införs nystartsjobb. Nystartsjobb är en ny möjlighet för dig som arbetsgivare att snabbt få tag på kompetens och samtidigt slippa en kostnad motsvarande arbetsgivaravgiften. Det nya stödet är riktat till privata arbetsgivare och offentliga arbetsgivare som bedriver affärsverksamhet. Här finns pengar att tjäna för BL! Arbetsgivaren får stödet lika länge som den person som ska anställas har varit arbetslös. För personer som har fyllt 55 år gäller dubbla tiden. Arbetsgivaren kan få stödet för alla sorters anställning; tillsvidare- prov- eller visstidsanställning.

För att förbättra möjligheterna på arbetsmarknaden för utrikes födda under den första tiden i Sverige införs instegsjobb. Målet med instegsjobben är att nyanlända invandrare snabbt ska få jobb och etablera sig på arbetsmarknaden samtidigt som man läser sfi. Instegsjobben är en subventionerad anställning inom både privat och offentlig sektor för olika invandrargrupper. Anställningen måste dock vara kopplad till deltagande i sfi. Lönesubventionen uppgår för näringslivet till 75 procent av lönekostnaden, och för offentliga arbetsgivare till 50 procent av lönekostnaden. För heltidsanställning utgår subvention i högst 6 månader.

Många har säkert följt Stieg Larssons unga kvinnliga hackare när hon gör upp med sina fiender i den sista boken i trilogin Millennium. Huvudpersonen Lisbeth Salander är 24 år, researcher och expert på personundersökningar på säkerhetsfirman Milton Security: "Fanns det någon skit att gräva fram så zoomade hon in som en programmerad kryssningsmissil". Liksom i de två första böckerna tar hon sig in i andras datorer, speglar informationen på deras hårddiskar och bränner ned den på cd-skivor. Hon chattar med journalisten Mikael Blomkvist på ICQ-kanal och låter hackar-kolleger göra "hostile take-over" av datorer och spåra och avlyssna mobilsamtal. Stieg Larsson började att skriva sina deckarromaner mot slutet av 1990-talet. Men innan någon av dem hann komma ut dog han i hjärtattack 2004. Enligt de experter på datasäkerhet tycks han ha varit väldigt bevandrad på datorområdet.
Det är ju ganska så imponerande och också lite skrämmande vad Lisbeth Salander lyckas åstadkomma.
Kan man göra som Salander? Men hjälp av programmet Asphyxia 1.3 som hon skrivit själv tar sig Lisbeth Salander in i andras datorer och speglar hårddiskarna på sin egen datorskärm kontinuerligt. Så fort någon annat gjort något på sin dator får hon reda på vad de gjort på datorn. Som patient på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg får hon en Palm handdator insmugglad, via en mobil kan hon trådlöst koppla upp sig på Internet och kommunicera och kika i andras hårddiskar. (Där är Sahlgrenska uppgraderat, Telia tillhandahåller trådlös uppkoppling inom sjukhusområdet). Lisbeth Salander låter sina kompishackare avlyssna en åklagares mobilsamtal. De använder tekniker som sägs utvecklats av USAs säkerhetstjänst NSA. Random Frequency Tracking System för spåra ingående samtal och Voiceprint Recognition System för att kunna avlyssna utgående samtal. Hackarna använder parabolantenn för att spåra åklagarens mobilnummer i etern.
En it-säkerhetsexpert på Försvarets radioanstalt säger att Stieg Larsson är mer trovärdig än Dan Browns, som är helt ute och cyklar i "Digital Fortress". Asphyxia 1.3 existerar inte. Men det finns mängder av liknande små spionprogram eller skräddarsydda trojaner som gör samma saker som Asphyxia. De kan finnas på en länk i ett mejl eller på preparerade webbplatser. Man kan spegla offrets hårddisk och se allt som vederbörande gör - ja, varenda tangenttryckning.


Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy
eller skriv en kommentar.

Inga kommentarer: