29 oktober 2007

Måndagen den 29 oktober 2007


Tänka sig att det finns personer som påstår att ett heltidsjobb är 38,5 timmar per vecka. Sicket skämt! För övrigt är det höstlov denna veckan så det är relativt lugnt på våra bussar och de skollediga ungdomar som åker på sina skolkort, som tydligen är fritidskort under lovet, uppför sig ordentligt.


Visst var det lite bättre förr! Förr såg vår lagledare till att alla bussar var fulltankade till påföljande dag, speciellt om vi hade haft "gästarbetare". Nu kan man få en buss med tom tank när man kommer på morgonen. Så visst var det bättre förr. Nu har vi en depåchef istället.


Jag kan undra när ALLA förare lärt sig att använda kom-radion på ett korrekt sätt? Ett stort antal förare har nog missat ett och annat i den utbildningen (under förutsättning att sådan utbildning förekommit). Personligen fick jag aldrig någon utbildning på kom-radion, det fick man lista ut själv hur den fungerade.


Vissa vuxna passagerare envisas med att INTE sätta sig på ett säte utan istället ställa sig i gången och snacka med en kompis, eller så reser man sig upp från ett säte för att ställa sig och snacka med en kompis. Gissa vem som får skulden om någon av dessa skulle trilla i bussen?! Självklar! Bussens chaufför. Han var ju korkad nog att inte stanna och vänta tills man pratat färdig och gått och satt sig igen. Att den vuxne som rest sig och ställt sig att snacka har ett eget ansvar är det nog ingen som vill gå med på om olyckan är framme. I det efterföljande veckobrevet får man endast läsa hur kass den föraren var. Fast det tog hus i helvete när någon förälder lät en liten unge med nappflaska ränna i gången. Då blev det tillsägelse i internhögtalarna...sådant kan vi inte tolerera.


Hurra för Sexdrega. Äntligen skall man stoppa buslivet i samhället. Hoppas att dom också får stopp på buskörandet med trimmade moppar och fyrhjulingar som verkligen skapar trafiksituationer för oss bussförare. Det skall väl för böveln inte till en rejäl olycka innan respektive förälder tar fatt i sin son eller dotter.
Sedan gör det inte något om någon av dessa nattvandrare hänger med bussen att par varv på kvällar & nätter.
Nu kan vi bara be att Hillaredsborna också inser allvaret och börjar hålla koll på sina ungdomar. Överraska mig.....


Nu är det hysteriskt inne att vara miljösmart i motorvärlden. Frågan är väl hur mycket som blir verklighet, när allt kommer till ren försäljning. Snart skall olika elbilar förpassa förbränningsmotorn till museum. Fast den har vi hört förr vill jag minnas. En Wankelmotor som går på vätgas - varför inte!


Huset som brann ned till grunden.......blev totalförstört. (Nähä..?)
Mindre poliser till Svenljunga (hur mycket blir maxlängden?)
Till sist:
Audis dieselversion av A8 imponerar med sin låga bensinförbrukning (rätt naturligt vill jag påstå).


Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy
eller skriv en kommentar.




Buzznet :

Inga kommentarer: