23 oktober 2007

Tisdagen den 23 Oktober 2007


Dagen har i det stora hela varit lugn och händelsefattig. Men ett litet grattis till den/de som gjorde det nya tjänstgöringsschemat kan man kosta på sig eftersom, Du/Ni har lyckats lägga en tjänst 1 efter en tjänst 3 och åstadkommit en olagligt kort vilotid.


EcoDriving


Att köra miljövänligt och med låg drivmedelsförbrukning håller på att bli en självklarhet hävdas det. Jag tvivlar - när jag ser alla dessa stadsjeepar (potensförlängare). Begreppet köra sparsamt är inte nytt. Vi hade på BL en trafikchef som åkte på kurs för att lära sig Heavy EcoDriving och sedan rann det ut i sanden. (Han hade ju fått gå sin kurs och tydligen var allt bra efter det). Nåväl, att köra sparsamt går hand i hand med trafiksäkerhet. Dessutom tjänar man sisådär 15% i ren besparing påstår de frälsta. En gammal sanning i detta sammahang är att köra med rätt däckstryck. Att ha fordonet lastat med onödiga prylar är en annan gammal saning.


Några grundtankar: Kör igång på en låg växel (typ ettan) och gå över till trean --> femman. Kör alltid på så hög växel som möjligt. Planera körningen så att Du undviker onödiga stopp/start. Rulla tram mot korsningar och trafikljus utan att koppla ur - låt motorn bromsa. Att använda bromssystemet i onödan är slöseri med drivmedel. Ta fart före motlut så Du slipper växla ner, men accelerera inte i uppförsbacke. Lite av hemligheten ligger i att bilen antingen rullar eller har parkerat.


Grattis


Jag tror i alla fall att det finns anledning att gratta till en lyckad löneförhandling med tanke på listan med redovisningstider. Någon har landat med sina önskemål. Varannan fredag ledig...kan det nog vara värt för att köra 5 delade pass i veckan. Och nu stundar lite välbehövlig höstsemester hörde jag...


Noterat


Stadsjeep med hästtransportsläp är befriade från att lämna företräde för fordon inne i rondell vilket kan vara bra att känna till.


Kollegor som hjälper fram varandra i trafiken är en stor glädje i jobbet och visar på lite omtanke om nästan. Det är inget vi är bortkämda med i dessa tider. Man ber att få tacka de hjälpsamma kollegorna.












Zooomr :
Buzznet :

1 kommentar:

Axel sa...

Hur gör du, när du får en sådan lista??
När pass 3 slutar så sent att du inte hinner vakna till pass 1 börjar?
Kör du olagligt eller vägrar du?