13 oktober 2007

Lördagen den 13 oktober 2007

Jag är en man med fasta och oböjliga principer, den första principen är att alltid vara flexibel.


Attraktiva företag ser hela individen -- då är personalkostnader en investering i framtiden.
Människa = 1700 kcal/dygn, 3 liter vatten/dygn, ljudnivåer över 85 db kvaddar hörseln, individer som isoleras från flocken utvecklas inte och tynar bort (dock lätt att ersätta med ny individ), 6-8 timmars sömn/dygn. Följer man inte skötselråden så förkortas användningstiden avsevärt. Modellen är mellan 200000 och 500000 år gammal och kräver regelbunden service.

Att världens bästa regering stenhårt satsar på kollektivtrafiken inser man med kristallklar skärpa när man läser att den höjda dieselskatten kommer att drabba kollektivtrafiken rätt hårt. Bara för Västtrafik skulle det innebära mellan 25 - 40 miljoner under 2008.
Samma regering har verkligen satt sig på två stolar i en annan kollektivtrafikfråga som berör Västsverige. Nuvarande minister för infrastruktur var en politiker som drev på för att få till stånd Bohusbanan och det så kallade Trollhättepaketet. Nu kan hon lösa det själv, men ännu syns ingen åtgärd i skyn. Det är skillnad på att sitta i opposition och klaga och sitta och fatta besluten.

Vad var det man kallade den nya försvarsministern -- "tomhylsan".

Att fordon över 3,5 ton kör med samma typ av däck året runt är nog ingen nyhet, men att man nu vill bli av med de dubbdäck som Sandviken och trafikexperter stenhårt stred för och som slutligen hamnade i en lag kanske är lite färskare. Nu skall vi rassla runt på odubbade vinterdäck istället. Det har nämligen visat sig vara för dyrt för samhället med dubbade vinterdäck, så mycket har vi inte råd av värna mänskligt liv. Dubbdäcken sliter ner vägbanorna för fort helt enkelt.

I trygghetens namn kamerabevakar man i och utanför skolor, i bostadsområden, i taxi och snart i en buss nära Dig. Bara vi får igång tekniken. Sedan tidigare övervakas Du via satelit. Jag såg en film en gång där övervakarna blev övervakade och det var inte poppis vill jag lova. Jag är med andra ord rätt så kluven till allt detta övervakande. Jag ser hellre att man åtgärdar orsaken än håller på att jiddra med symptomen.
Apropå trygghet så är det helt och hållet de sjukas och arbetslösas eget fel. Att bli sjuk eller arbetslös är per definition alltid individens eget fel. Eftersom varje sänkning av nivån i trygghetspaketen ger friskare människor och färre arbetslösa så bevisar ju detta att påståendet är sant. Inget trygghetspaket alls betyder att ingen är sjuk och ingen är arbetslös.... att ingen kommit på detta tidigare.

Avdelningen för inkonsekvens innebär i detta fallet att världens bästa regering beslutat att slopa förmögenhetsskatten men man vill bibehålla kontrolluppgifterna över förmögenheterna. Att

Just nu debatteras demoktrati högt och ljudligt i Radio, TV och press - men knappast demokrati i arbetslivet. Intresserade som vill följa snacket kan gå in på detta globala forum. Här ingår MySpace, YouTube och en mängd public service företag. Men som sagt det är inte demokrati på arbetsplatserna som debatteras.

Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy
eller skriv en kommentar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej BB
Jag funderar lite över ditt utlägg om timanställda i torsdags. Jag har inte infört något regelverk som säger att om du inte kan jobba som timanställd så är du inte intressant för oss. Det är självklart så att du som timanställd ofta har annat att göra än att vänta på att BL skall ringa...
Vi har däremot gått igenom hur mycket de timanställda jobbar och om man (vilket jag sanktionerat) inte jobbar mer än några få pass per år så skall vi avsluta anställningen. Det blir ju rätt dyrt att utbilda folk i flera dagar (linjekännedom och biljettmaskin) för att köra ett enstaka pass i halvåret...
Vet du om något undantag från detta så får du gärna meddela mig.



Ha det bra och vänliga hälsningar -Kenth Wasserman, trafikchef, BLAB

Svemicke sa...

Kenth Wasserman, trafikchef, BLAB:

Detta ør väl något som inofficiellt gäller hos alla som "ringer efter folk". Min moster ringde till timanställda då hon var aktiv inom äldrevården och hon sa själv att hon inte ringer fler gånger till de som alltid säger nej.

"Vi har däremot gått igenom hur mycket de timanställda jobbar och om man (vilket jag sanktionerat) inte jobbar mer än några få pass per år så skall vi avsluta anställningen. Det blir ju rätt dyrt att utbilda folk i flera dagar (linjekännedom och biljettmaskin) för att köra ett enstaka pass i halvåret..."

Så dags att pissa till kväll när halva natten är gången. Jag uppfattar det som att man ändå redan lagt de dyra utbildningarna på vederbörande innan man märker av att den samme inte jobbar mer än några pass per år. Då måste dessutom nya rekryter utbildas. Jag får inte riktigt ihop den ekvationen.