06 oktober 2007

Lördagen den 6 oktober 2007

Att vara MrBanco



"Man fattar långsammare sin lycka än sin olycka".

Enligt åtalet hade färdtjänstföraren varit oaktsam och inte förankrat rullstolen med remmar och bälte. I samband med att bussen svängde kom rullstolen i gungning och välte. Mannen som satt i den, en boråsare i 20-årsåldern, föll så illa att han han slog huvudet mot golvet och blev medvetslös. Han fördes till Sahlgrenska i Göteborg för vård och låg länge medvetslös. Olyckan inträffade i slutet av 2005 när mannen skulle skjutsas hem från ett dagcenter. Under rättegången blir ett av åklagarens bevis en filmad rekonstruktion som visar hur rullstolen satt fast i bussen.Varför har jag så svårt att tro på förarfel? Däremot lutar jag kraftigt åt materialfel! Jag har nämligen mycket svårt att tro att en rutinerad färdtjänstförare gjort ett sådant kardinalfel!

Med färgglada broschyrer och karameller med Västtrafikomslag har tre representanter från Västtrafik invaderat Södra torget och försökt förmå resenärer att teckna avtal om autogiro. Tecknar man avtal på ett år nu så blir det gratis de två sista månaderna.- De flesta tycker att det är en kanonidé, speciellt många äldre. Man tecknar avtalet en gång, och sedan så flyter det bara på. Det finns en poäng med autogiro genom att Västtrafik får fler säkra och stadiga inkomster. Det blir lättare att planera trafiken, och då kan den bli ännu bättre.

Upptäckte att vissa depåförare inte känner igen läget förarbyte på Hajen.....Inte bra. Dålig utbildning!

Den gula turistbussen behövde inte fler förare eftersom det bara fanns EN förarstol. grinigt. Fast saken var den att föraren missat att ta bort skolbussskyltarna och jag påpekade vänligt att jag tyckte att de personer som var i bussen troligen passerat skolåldern. Ett flin och skyltarna togs bort.

Ännu saknas hållplatstavla vid HYLTE (Björkbacken) mellan Karkashult och Axelfors Heed. Det tar visst lång tid att få dit några tavlor, men det handlar ju om säkerheten för skolbarn och då kan det nog vara läge att snabba på lite.

Kontoret i Svenljunga har tydligen inga fasta tider och det kan nog vara klokt att lägga om sina rutiner när det gäller uppdatering av sina förarkort. Personligen har jag funnit en modell i Borås som passar betydligt bättre och där jag inte är beroende av om kontoret är bemannat eller inte. Nu kan jag uppdatera mina kort när det bäst passar mig utan att i onödan offra fritid på att vänta.
Man vet ju inte i förväg när det är bemannat eller tomt.

Nån ledarskribent på någon tidning vill göra gällande att bloggarna är en myt. Jag tror att han har fel. Jag tror att alla dessa elektroniska forum som finns påverkar i högre eller mindre grad. Vissa bloggar får stor publik och andra åter enbart släkten..... men alla är en del i påverkan och via länkar mm får fler och fler kontakt med speciellt olika ämnesbloggar.

Kontrollmänniskor finns det gott om. En del bankar på hustrun, andra biter bussförare. Dock ligger nog holländaren som buggade hustrun bra till på en tänkt topplista. Han ville veta vad hustrun sa till de gemensamma barnen. Vad han sa till samma barn var visst ointressant i sammanhanget. Hur go i huvudet får man va? Han dömdes och får betala skadestånd.

Får man slå ett slag för Högskolan Väst där det går bra att läsa på distans.

Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy
eller skriv en kommentar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Autogiro är det bra?

Hur gör Västtrafik i fortsättningen för att ragga resenärer?

Västtrafik har humor?

På Svenljunga busstation sitter tidtabelllen för resa in till Borås i fothöjd. Det blir att lägga sig ner på marken och tillbe Västtrafik om en äkta muslim. Dock
verkar väderstrecket ej vara mot väster?

Inne i den fantastiskta väntsalen som endast är öppen när de flesta är på sitt arbete har man satt upp en infotavla. Men kolla den!!!! Här är det Gulliver i jättarnas land som gäller. Kryp upp på bänken för att läsa din tidtabell och sträck nacken ur led.

Ett nytt sätt att få ordning på trafiken kanske? Minskat antal turer till Svenljunga. Effektivisering va bra eller?

Anonym sa...

Holland?? Halland??
Ganska lika, men Halland ligger i Sverige och där finns en man som buggat sin fru och barnen.

Apropå Halland: kan det vara så att hållplatsskyltargänget har åkt till Hylte i Hylte kommun istället???