27 oktober 2007

Lördagen den 27 Oktober 2007


Det kom ett brev med anledning av den senaste tidens mycket negativa kritik mot BL. En kritik som nog kan ifrågasättas i vissa delar. Denna kritik har påverkat bolaget negativt och med anledning av detta har det gått ut ett e-brev till oss chaufförer. En av de slutsatser som man från bolagets styrelse vill framhålla är att trots allt negativt som sagts och skrivits om BL i de olika enskilda händelserna har såväl arbetsledning som företagsledning på ett imponerande sätt hanterat varje enskild händelse. Deras insatser och agerande förtjänar allas vår respekt.
Jag är rätt tvärsäker på att det finns ett antal förare som ifrågasätter detta minst sagt enögda sätt att se på tillvaron. Personligen kan jag tycka att det är beklagligt att styrelsen stöttar en företagsledning som gång på gång hugger sin egna förare i ryggen i olika uttalanden. Det lovar inte gott för framtiden. Sedan luktar eget beröm alltid illa.


Det sägs att BL arbetar för att trygga BL:s långsiktiga överlevnad och konkurrenskraft. Detta innebär att hantera ingångna förlustavtal (som går ut över just förarkåren) och trimma vår organisation (som drabbar just förarkåren) så, att vi i framtiden är tillräckligt konkurrenskraftiga för att klara nya upphandlingar, utmaningar och krav. I detta arbete har du som chaufför en nyckelroll (Detta är något som jag så gärna vill tro på, men tyvärr spricker det på tidigare händelser som talar emot detta). Låt oss därför tillsammans göra allt vi kan för att undvika negativa rubriker och incidenter som vi upplevt den senaste tiden, och i ställe tillsammans arbeta för att skapa det glada positiva bussbolaget för alla människor i deras olika livssituationer (den var verkligen rejält rolig).
Den dag chaufförerna får "normala" arbetsdagar och tid att sköta både kundservice och köra bussen kanske man kan komma till en gemensam ståndpunkt. Tyvärr ser utvecklingen ut att gå åt andra hållet. Chaufförsjobbet tenderar till att bli ännu monotonare. Kunden har i princip ingen kontakt med föraren som enbart snällt kör från punkt A till punkt B på kortast möjliga tid. Att förarna slipper att hantera kontanter och all försäljning av färdbevis (som nu genomförts på spårvagnarna i Göteborg) innebär både positiva och negativa konsekvenser. Skönt är att slippa kassor att släpa på och redovisning och den biten, men samtidigt förlorar man ännu mer av kundkontakten och samtidigt passar trafikföretagen på att tajta till tidtabellerna ett varv till i hopp om att slippa ett omlopp. Ett mynt har två sidor.


Nu har fiffiga personer kommit på att man skall byta glaset i busskurerna mot en slags slagtålig men genomskinlig plast. Det kanske kan vara bra eller så byter man glaset mot pansarglas. Det slås sönder på tok för mycket busskurer varje vecka och på de mest konstiga platser ibland.




Buzznet :

2 kommentarer:

Anonym sa...

Som sagt ALLA med över 30000.- /månaden har sitt eget sätt att se på saken ! I brevet sades att ALLA som inte kör buss har gjort ett ENANSTÅENDE jobb ( så tolkade jag det ) Men vi som kör bussarna ska skärpa oss så att BOHO´S får mera beröm ?? BOHO`S = Ledningen ! Dessa sjuka brev som kommer ner till våra bord på Lunchrummet börjar att likna ett desperat sätt att verkligen förnedra oss busschaufförer med ett antal mer krångliga ord ! Att den där fantastiske HOPPA H(OLLE)HOLLE BÄNGSTROMPF har mage att skicka ner detta brev. Vem hjälper det brevet ? (Förutom Ledningen som skrattande dunkar varandra i ryggen å säger.. Bra gjort gubbar !!!) För att sedan knåpa ihop ett Veckobrev där man basunerar ut vårat Ointilligenta sätt att köra buss och behandla våra kunder !. Sitter han å drar i bäret när han skriver det det där brevet ?,och tycker att han gör ett FANTASTISKT jobb ? Eller vad ??
Det här blir mer och mer ett skämtföretag ! I en skämt kommun med en skämt ledning !

detta är bara en tanke

alla namn är fingerade !

Mr-spook

Anonym sa...

Jag håller med dig angående chferna på BL.
Trafikchefen är en riktig glappkäft, och försitter inte en chans att trycka till förarkåren i massmedia.
Dessutom har jag hört från säker källa att han skickar veckobrevet både till BT och Radio7härad !!!!!
Hur jävla dum får man bli i kålroten, han beter sig som en djävla kärring, kanske däfrör han har hästsvans, vuxen karl och se ut på det viset.
Tack för mig.