15 oktober 2007

Tisdagen den 16 oktober 2007

Kan bara konstatera att jag hittat ett bättre program att skriva i... Fast det gör varken till eller ifrån på innehållet.


Hjulet har utkommit med ett nytt nummer där man bland annat konstaterar det jag redan skrivit att världens bästa regering skatteväxlar till förmån för bilismen och stryper ytterligare kollektivtrafikens tillväxtpotential. Jag tror att dom tror att det ingår i deras miljöstrategi. Jag tror att det är ytterligare ett sätt att stärka den statliga budgeten. Det heter ju som bekant Svea Rikas Lag.
Som ett brev på posten kommer längre fram en artikel om att 40% av svenskarna redan tycker att det är för dyrt att åka kollektivt till och från jobbet. I samma lilla snutt kan man läsa att 67% har goda möjligheter att pendla med kollektivtrafik.



En gång i tiden kämpade Han fackligt för att förarna skulle få kisspaus. Så småningom kom det till och med in i avtalet, men sedan blev det stopp. Man följer inte avtalet. Fast det bör väl inte förvåna någon.
Sedan handlar det om ett Huvudskyddsombud vars tjänster ligger på 13,5 i ramtid. Knäppskalle och facklig stolle. Om han tycker att det är ett rimligt och bra avtal så är han mer skruvad i huvudet än mig.


Bristen på bra bussförare gör kvalitén på kollektivtrafiken låg. Och eftersom förarnas arbetsmiljö ständigt försämras i lönsamhetens namn skapas en negativ spiral som gör det svårt att rekrytera rätt personer. Nu gäller ju detta Malmöområdet - för det kan ju inte hända här.


Och det första som slår mig är ett inslag i en lokal blaska om ett gäng matlagande herrar som plötsigt åkte ut ur det kök dom huserat i under 21 år. Man går alltså en matlagningscirkel och har gjort så i 21 år...(svårt att lära sig laga mat). Detta är väl i princip en variant på bidragsfusk för att kunna träffas och vara lite sociala en stund. I texten står "Under årens lopp har medlemmarna bytts ut. Nyinflyttade slussas in i gruppen. De kommer in i samhället." Detta är lögn. Det är lättare att ta sig in i Riksbanken än i den gruppen. Men det lät ju bra eller hur....?


Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy
eller skriv en kommentar.


Jag är en man med fasta och oböjliga principer, den första principen är att alltid vara flexibel.

3 kommentarer:

Anonym sa...

06:39 "Bussen först"

Tråkigt MrBanco att du i bland kommer in i denna helveteskarusell som fraktar Boråsare.

Tempot är nu uppskruvat till max och förarna får inte längre den vila och återhämtning de behöver.
Bussar som krånglar och vansinniga tidtabeller.
Vi är trötta, ledsna, besvikna och förbannade så därför blir det så här:

"stå kvar på hållplatsen för fan!."

Har du inget skolkort ungjävel får du gå.

Varningar för vårdslös körning utdelas.

Med mera med mera med me....

Det går i varje enskilt fall peka ut en busschafför som ansvarig när något går fel.
Men när allt, precis allt, går fel, mer och mer, år efter år är det hög tid att fråga varför inte företagsledningen förmår skapa en arbetsmiljö som förebygger och förhindrar allt detta eländes elände.

VARFÖR får inte ledningen detta att fungera? Det blir ju bara fler och fler varningar och tidningsrubriker, år efter år! Det hjälper ju inte hur mycket det än hackas på förarna.
Är det kanske både fel metod, fel chef och fel styrelse om de inte ens har ett alternativ till denna uppenbart odugliga företagsledning?

Anonym sa...

bristpåpengarsparapengarförlitepengar
pengarpengarpengar.
Man skiter i dig som bussförare, lättaste är att hänga ut en förare i media om något inte passar en resenär. Då står de på kö, de med bannor och hyttande finger fy fy sitt och kör och håll käft.
Är det konstigt att föraren någon gång då och då får:
nog av hänsynstagande,
nog av att krypa,
nog av att spottas på,
nog av att pressas,
nog av 13.5 timmardagar,
nog av arbetsredskap som inte fungerar,
nog av att ingen lyssnar,
nog av påhitt som inte fungerar,
nog av att alltid själv få lösa allt,
nog av negativ kritik,
nog av att läsa hur jävla dålig bussföraren är,
nog av att ingen står upp på bussförarens sida,
nog av rövslickare,
nog av chefer som alltid skall dra in på bussföraren tid,
nog av obefintlig sammanhållning mellan bussförarna,
nog av våld,
nog av trakasserier,
nog av hot.
Är det då konstigt att bussföraren någon gång säger ifrån.
Ja! för då står alla där med hyttande fingrar och bannor, ropar avskeda, jävla bussförarpack, drevet går.
Man dagen efter skall allt sedan glömmas och du skall köra vidare glad hänsynstagande trevlig alla skall fram i tid, alla skall ha en trevlig resa, alla idioter som finns skall man ta hänsyn till.
Vad du vill? Vadå? Vad menar du! Hänsyn mot dig, HaHaHa, du är bara en jävla ointelligent bussförare. Sätt dig och kör!

Låter det bittert, låter det osant, tror inte det, fråga vilken bussförare du vill som inte är en rövslickare (=de som tidigare menat att Mr Banco är en illojal gnällspik), så säger bussföraren,
-Precis så är det!

Anonym sa...

used to be The Driver

Tack. -Precis så är det!