01 maj 2007

Måndagen den 30 april 2007 = Valborgsmässoafton

Jaha då kommer dagens galla........


Vi har alltid morgontidningar med oss på bussarna. Både BT och GP. Ett mindre antal passagerare tror att tidningen ingår i biljettpriset och tar helt sonika med sig tidningen när dom lämnar bussen...:-)

Att vara "listombud" är i sanning både krävande och tidsförstörande. Fast å andra sidan är nog uttrycket "listombud" rejält missvisande i sig. Hela Valborg blev i alla fall 'förstört' av detta begrepp.

Nu får inte ens väderskydden på vägen mellan Golfbanan och Svenljunga vara ifred. 4 glasburar är krossade till absolut ingen nytta alls! Frågan är om det är värt att ha den typen av lättförstörbara väderskydd. Det som står i t ex Tingarör kan Du backa på med bussen och då är det bussen som får ge sig - väderskyddet håller. Frågan är väl också om detta hade hänt om kommunen hade ställen dit ungdomarna kunde gå! Men sådant har man sparat bort.

Istället skall vi alla flytta till Göteborg tycker vår nuvarande regering. Koncentrationen av folk på en liten yta är bra för tillväxten. Allt blir också billigare när det gäller service med saker som el, vatten, telefon och så vidare. Så om folk bor tätt, tätt i statarlängor som står upp så kommer ekonomin att växa så det knakar. Frågan är väl egentligen bara -- vems ekonomi?

Ett mer intressant grepp är att om man ställer bilen blott en gång i veckan så händer det underbara saker med miljön. I detta läget vågar man väl inte ens tänka tanken vad som händer om man ställer den 5 dagar i veckan - och tar bussen. Fast det är ju klart att det är ju en fördel om man har en fungerande kollektivtrafik - säger utredaren. Samme utredare konstaterar ocks det vi andra hade på känn innan: - Vår mat är åksjuk! En vanlig internationell frukost har färdats i genomsnitt 3600 mil innan jag kan sätta fram den. Snacka om närproducerat.

Vår nya regering är inte intresserad av att använda skattemedel till att bygga gator och vägar utan vill att det privata näringslivet tar hand om sådana triviala detaljer. Därför skall den så kallade Västlänken bli privat. Vad det blir av en sådan sak i slutändan kan man bara gissa och en god gissning är att det privata näringslivet vill ha tillbaka sina investerade pengar vilket då leder till någon typ av avgifter.

under strecket _______________________________



Prognos för Din allmänna Pension handlar om så fruktansvärt höga belopp så jag vågar knappt titta på siffrorna. Efter ett långt livs slit är man inte ens värd 50% av en relativt låg lön. Men att leka aktiemäklare på börsen med mina (och andras) pensionsbesparingar för att bygga upp en egen förmögenhet, det går bra. Sicket märkligt sinne för proportioner somliga har.
Jag undrar då om det finns något samband mellan låga pensioner och alla 50-plusprojekt som drar igång runt om i Europa. Enligt EU kommer vi alla att få jobba tills vi stupar eftersom det ändå inte finns några pensionspengar kvar och att de unga som skulle försörja oss äldre strax innan livets slut är för få och ointresserade. Politikerna kommer att klara sig -- se på Ordförande P -- han har skott sig och kommer inte att behöva suga på ramarna. Nåja eftersom det uppenbarligen inte finns några pensionspengar och inga som är intresserade av att ta hand om de äldre så är det viktigt att behålla och få ut äldre på arbetsmarknaden där dom får jobba tills dom stupar. Pensionsfonderna skall gå till helt andra saker....

Skolorna slutar snart som nog alla har noterat och då dyker ett annat fenomen upp i dagspressen. Vet inte hur många som noterat att det varje år vid denna tiden annonseras flitigt med stora braskande arbetsplatsannonser. Varje år fiskar företagen och får dom någon intressant sökande i näten så kanske dom halar in just denne. Annars fungerar annonserna som ren reklam där företaget bara vill tala om att det går bra för oss nu....

Apropå detta så förefaller det att vara en merit att vara närmast imbecill för att jobba hos Kronofogden i dessa tider. I alla fall om man skall tro olika skriverier i dagspressen på senare tid.

För övrigt är döljande omskrivningar på modet just nu. Ta till exempel Kombilotteriet som ägs av arbetarrörelsen - notera att man avstår från att skylta med partibetäckningen. För övrigt går damer aldrig på toaletten, sådant ägnar sig självfallet inte damer åt, men dom är flitiga på att pudra näsan om man tänker efter. Några exempel på döljande omskrivningar för att försköna sanningen.

Valborgsmässoafton på den lilla orten innebar att 9 personer lyssnade när 7 personer sjöng in våren. Vårtalet hade dragits in och Valborgsmässofesten som för 10 år sedan drog massor av folk existerade inte längre. Detta är i sanning ett döende samhälle.

Bildbloggander fortsätter att växa. En sådan sajt är http://www.bilddagboken.se som tydligen växer så det knakar. Här har man gått lite från ord till bild och kallar det dessutom för 'utveckling' -- håller nog inte med! Den är en poppis ungdomssajt och det kan jag förstå med det ordförråd som många av dagens yngre ligger inne med.

Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy

Inga kommentarer: