09 maj 2007

Onsdagen den 9 maj 2007

Vad vill Du veta.......


En rätt intressant sak kan noteras sedan man fick klart för sig att just jag låg bakom denna blogg. Man undviker att tala med mig om viktiga saker.
Vissa talar uppenbarligen osanning och andra tiger. Det är inte särskilt mycket här i världen som tål dagsljus tydligen.
Omorganisationen av depåerna är tydligen ett sådant ljusskyggt område där ett flertal inblandade inte talar sanning. Varför man talar osanning om skitsaker? Sådant som är lätt att avslöja... Märkligt!

Jag misstänker att många förare känner igen denna situationen: Främsta sätet på höger sida om förarplatsen brukar ofta kallas "biktstolen". Där sätter sig de brukare som har ett starkt behov av att prata av sig det som för stunden trycker dom. Därför är typ av buss viktgt. VÄSTTRAFIK - EN DEL AV VARDAGEN!

Det var däremot intressant att finna att kameraövervakningen på spårvagnarna i Göteborg har haft en gynsam utveckling. Fast när man sedan skrapar på ytan finner man ett helt paket med åtgärder där kamrorna ingick. En viktig faktor kan nog vara en relativt hög närvaro av poliser samt att förarna fått utbildning i konflikthantering. Utbildning är ett ord som på vårt företag förknippas med utgifter och har därför bannlysts.

En annan trend som poppat upp bland vissa bussförare och som är oerhört poppis hos arbetsgivarna (tills nu) är att vara timanställd bussförare. Det gäller bara att vara det i ett område med konstant brist på förare. Grejen är att dessa timanställda förare 'bara' tar smörjobben och lämnar skiten till de fastanställda. Kan detta ses som ett utslag och reaktion på gårdagens blogginslag om stress. Arbetsgivaren gillar timanställda eftersom dessa inte kostar något utom när de de facto rullar. Man har inget arbetsgivaransvar överhuvudtaget. Fördelen för den timanställde är att denne kan välja och vraka bland körningarna och enbart ta sådana tjänster som passar en själv. Det är tydligen i dagens läge det enda sättet att få kontroll över sin egen situation - även med de risker som finns. Det som gör saken extra kul är att en fd klubbordförande uttalar sig till fördel för timanställningslösningen (avodister - intermitent anställd och allt vad man döpt fenomenet till).

-------------------------------------------------------------------


under strecket

Ljudböcker i mp3-format är oerhört behändigt.
Camilla Läckberg uppvisar den sedvanliga feminismen i deckarkostym. En deckare som samtidigt är lite gnäll på det motsatta könet och en stor dos samhällsannalys. Fast hon har en bra och flytande språk.
Liza Marklund gör samma sak i sina böcker fast hon har samma språkbruk som i en kvällstidning. Men hon har en tydligare samhällskritik. Gemensamt är gnället på karlarna.

Glesbygdsproblemet drabbar inte bara kollektivtrafiken (den bidrar väl snarast till det ibland) utan även de religiösa samfunden. Nu skall t ex Svenska Kyrkan ha en sommarkurs i hur man skall utveckla självavvecklande församlingar. Lekmännen är nyckeln. LekMÄNNEN. Snacka om att mossan växer tung.... Dessvärre presenteras inget recept på hur man restaurerar glesbygd.

Så kallade politiska utspel är alltid roligt. Inte minst för att det oftast är mycket snack och lite verkstad. Nu lovar (S) att återställa a-kassan. Mitt korta minne vill minnas att samma (S) en gång sänkte den. Fast å andra sidan jobbar det "nya arbetarpartiet" (M) med att fixa obligatoriska a-kassor med tvångsanslutning kopplade till respektive fackförbund. Dessa a-kassor kommer att ha olika stora avgifter beroende på hur hög arbetslösheten är bland de tvångsanslutna medlemmarna. Ju fler arbetslösa ju högre avgift. Vill Du byta a-kassa skall Du byta jobb är budskapet, vilket naturligtvis kommer att tömma vissa yrken på någon som ens vill jobba där eftersom det skulle innebära en skyhög a-kassa. Sverige som dessutom är ett land med skyhöga skatter...som ingen får något för.
Jag skulle inte sätta alltför mycket tilltro till några politiska uttalanden som innehåller löften som rör pengautgifter.

Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy

Inga kommentarer: