13 september 2007

Torsdagen den 13 september 2007

Vad är det som händer?


Först pratar VD i radion om att BL minsann inte behöver alkolås i bussarna och att det var 25 år sedan någon på BL ens var i närheten av rattfylla, sedan kommer det en förare med knark i sig och på sig. Nu rör det sig om EN förare av cirka 300 så det gäller att se saken med rätt glasögon. Och vår VD har aldrig varit med om något liknande - men han har å andra sidan inte varit med i branschen så länge heller.
Fast jag måste säga att vår VD verkar vara ute i ogjort väder om han skall alkotesta ALLA för att se om dom är drogpåverkade.

Så blir det lite stress i jobbet under oktober månad då VI med bussar åter skall trängas med alla bilister den gamla vägen till Lockryd genom Gånghester & Målsryd. Förseningar är den månadens nyckelord.

Swebuss har blivit anmälda till DO för att man förbjudit husdjur på sina långfärdsbussar. Riktigt var som är husdjur framgår dock inte. Anmälaren undrar nu om djurägare (utan meddtaget husdjur) sanerat sina kläder och sig själv innan dessa bordar bussen. Vidare undrar anmälaren om bolaget kan förklara skillnaden mellan olika husdjurs allergena ämnen och det som sitter i rökarens kläder eller i parfymer. Endast SJ kan nu erbjuda plats för djurägare med djur.
Observera att blindhundar INTE är allergiframkallande.

Ett blindstyre som missar bussen som aldrig kom får 300:-- i ersättning fast den faktiska reskostnaden med taxi kostade 6x så mycket. Med andra ord: Västtrafiks resegaranti har ingen koppling till trafik utanför samhällen och städer. Denne blinde man vill också veta hur han skall göra när bussen uteblir från en hållplats ute på landet, något som man visst inte kunde svara på hos Västtrafik.
Enligt Västtrafiks bedömning är det få kunder som inte klarar sig på maxersättningen. Vanligaste ersättningsbelopp är 100:-- (vilket torde vara en taxi i en stad och rätt kort resa).

Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy
eller skriv en kommentar.

Han stadsministern har det lite knöligt med sina ministrar. Den grupp människor han rekryterar ifrån är ju vana att tänja på lagar och avtal och pengar kan smörja i många gnisslande maskinerier.
Det blir givetvis lite besvärligt när denna "verklighet" skall betraktas av den breda allmänheten som inte har dessa priviligierade möjligheter till privat lagtolkning. Dom har en tuffare "verklighet" att förhålla sig till.

7 kommentarer:

Janne Svendsen sa...

Det är EN förare av 300 som blivit ertappad att använda droger ja.
Men hur kan DU veta att det inte finns fler?
Dessutom är det väl inte 25 år sedan ngn bussförare hos BL åkte dit för rattfylla när han körde buss.
Vad jag vet är det bara c:a ett år sedan en förare från Tranemo åkte fast med 0,9 promille KLOCKAN 17.00 efter att börjat sin tjänst på tidig förmidag.
Dessutom förtäljer ryktena att denna fyllerist skall börja köra i Tranemo igen.
Snacka om att skita ner förakåren.
Det är en sjukdom säger facket, och därför kan han inte sparkas.
Okey, alkoholism är en sjukdom, men det är faan INGEN SJUKDOM ATT KÖRA EN MASSA MÄNISKOR I EN BUSS RATTFULL, och eftersom det är en sjukdom borde han varit sjukskriven, och alltså inte suttit bakom ratten på en buss.
Sparka ut sånt dj....a folk som skitar ner resten av kåren.
Fram för mer drog och alkotest.
Dom som har ngt att invända mot det har inte rent mjöl i påsen, risken finns ju att bli ertappad.

Anonym sa...

Jag är nog benägen att instämma.

Anonym sa...

en bl förare:

Du har naturligtvis rätt och när man jämför risken för återfall med, t ex Svemickes påstådda, epilepsi så är alkoholisten i så fall minst lika farlig.

Mer drog och alkotest? Javisst -testa ALLA som försöker ta sig in i en buss -ALLTID. Även passagerarna som i fyllan och villan kan bli verkligt farliga under resan för såväl föraren, medpassagerarna och trafiken när de får för sig att ta över körningen eller störa tillräckligt.

Anonym sa...

Hur kan personer fortsätta innom BL? Som år rattfyllerist och narkomaner?År det också en sjukdom att körar folk ihjel

Svemicke sa...

En BL-förare:

Det som retar mig mest är att den chauffören Du omnämner från Tranemo fått tillbaka sitt körkort. Om man nu ens återkallat det från första början.

Här sitter jag. Jag är belagd med körförbud på grund av något som inte en själ av specialister i det här landet ens kan bevisa att jag lider av. Jag får inte köra buss på fem år. Inom den femårsperioden kommer jag säkert att drabbas även av diabetes melitus och då är det stopp för all framtid.

Jag har varit frisk i 15 månader nu. Om jag ens varit sjuk vill säga. Chauffören i Tranemo har ingen annan än sig själv att skylla på. Han har brustit i sitt ansvar gällande personbefordran. Honom gullar det forna socialdemokratiska Sverige med.

Allt han fick var körkarantän i ett år mot att han gick i terapi. Vad fan är det för rättvisa i det? Det är ju uppenbart att han är olämplig som busschaufför. Bevisen var uppenbara.

Jag angriper inte föraren i sig på något sätt. Han verkade vara glad att få vara tillbaka och kan han uppvisa att han kan ta sitt ansvar så har han mitt fulla stöd. Jag stöttar hellre än dräper. Det jag däremot angriper är det svenska systemet. Hur fungerar Sverige egentligen?

/Micke - som aldrig mer vågar gå i säng. Man kan bli ertappad med att sova och därigenom anklagas för att vara epileptiker.

Svemicke sa...

Anonym:

Du har naturligtvis rätt och när man jämför risken för återfall med, t ex Svemickes påstådda, epilepsi så är alkoholisten i så fall minst lika farlig.

Kan Du bevisa att jag lider av epilepsi? Du har just ställt ut samma diagnos som alla förståsigpåare. Kanske även Du vet bättre om hur jag mår än jag själv? Kan Du då berätta för mig vem Du är så jag varje dag kan fråga Dig om hur jag mår?

Du påstår alltså att jag är lika farlig som en alkoholist som inte har vett att hålla sig från flaskan ens när han ska åka till jobb och transportera människor?

Den dag jag drabbas av fler medvetandestörningar eller ligger och skakar på golvet ska jag ge med mig. Då är det bevisat att jag inte mer ska köra buss, men jag tänker fan inte köpa en sådan anklagelse i dagsläget.

"[...] minst lika farlig [...]" Hur farlig påstår Du att jag är? Skulle vara jäkligt kul att veta.

Anonym sa...

Bäste Mr Banco!
Har du nu riktig "tur" så kommer iordningställandet av "karusellen" vid Daltorp samtidigt med rep. av Lindåsabron. Kanske 350/360 kommer lagom i fas med nästa anslutande tur mot Länghem.