09 januari 2008

Onsdagen den 9 januari 2008


Ibland blir man verkligt förvånad. Det lokala fackets valberedning ringer på min Nalle och undrar om man vill vara kvar som funktionär si och så och detta trots att man lämnat facket. Så självklart frågade jag om det gick bra utan att vara medlem, men se det gick inte. Självklart inte. Det var för övrigt fler som hoppat av.
Uppenbart är att den ena handen icke veta vadan den andra göra.


En annan liten iaktagelse rör städning UNDER sätena längst bak i en buss - hur många vet att sätena är lösa och kan lyftas av? Knappt någon får man intryck av när man ser vad som finns under. Nåja - det är ju i alla fall en som tömmer där under ibland!


Och så var det detta med torsken. Här sitter en massa gubbar i EU och tjatar om kvoter hit och dit och svinhöga löner har dom också. Resultat =0. Det finns inga mamutar kvar heller och alla arter av dinosarier är borta och det fattas ett antal fågelarter också. Fiska ut torskfan så är det slut-tjatat sedan. Torsken lär ändå dö ut för snöd ekonomisk vinning.


Debatten om vad som hände i Rödby fortsätter.... och våra myndigheter straffar den enskilde för att dölja sin egen försumlighet. Hade polisen gjort sitt jobb hade det tragiska troligen aldrig hänt. Familjen hade förhoppningsvis sluppit bli trakasserade av föräldralösa mopedburna ungdomar. För det kan väl inte vara så illa att föräldrarna fanns och fullkomligt struntade i vad deras barn hade för sig och därmed anser sig totalt oskyldiga.
Lärdomen i detta är att ring polisen och säg: Kan jag skjuta di där djävlarna nu eller kommer ni och tar hand om dom på en gång? Kommer dom inte på en gång - skjut! Jag är medveten om att det är en grov överdrift och det var just avsikten.


Jag minns - för 25 år sedan när vi jagade bilradiotjuvar i Göteborgs västra stadsdelar. Polisen var den absolut sista instans man skulle ta kontakt med, det innebar enbart tråkigheter. Bättre att ta hand om tjuvarna i all tysthet.
Fast i det nya övervakningssamhället lär det inte behövas några poliser utan enbart handräckning. Alla "avvikelser" registreras i register. Bilder och ljud, vad Du handlat i affären, tankat i bilen osv osv...kollektivtrafikresor lagras hos Västtrafik..saknas bara kamror i hemmen så är systemet komplett - och det kommer under täckmantel av anti-terrorsystem. Har Du inget att dölja så har Du ingen anledning att protestera.


Inga kommentarer: