05 januari 2008

Lördagen den 5 januari 2008



Kunde inte denna skylt få sitta i ALLA BLs bussar??? Det vore väl inte för mycket begärt. Föraren växlar högst 100 kronor är den mest sympatiska delen av denna skylten (som alltså sitter i vissa av BLs bussar).

Man blir lite förvånad...Veckobrev 1 2008 innehåller en intressant upplysning i all sin anspråkslöshet. ".....har justerats efter krav från de centrala fackliga organisationerna som på uppdrag av en grupp förare......"
Tänk vilken dramatik denna enkla meningsdel innehåller. Har den lokala fackklubben bokstavligen blivit överkörd av en grupp handlingskraftiga förare som inte gillade den mesiga lokala fackorganisationen....? Kan just undra vad dom kickade på? Kan och vill vi får del av den gruppens visdom....... Våra så kallade fackliga ombud har inte yttrat ett ord i frågan vilket i sig är anmärkningsvärt och protokollspärmen fylls inte på längre...
Det verkar på något sömngångaraktigt sätt som hela klubben väntar på pension. Mycket märklig samling - faktiskt.... Får väl antagligen gratulera kollegorna i stan till deras sammanhållning och handlingskraft.


Apropå handlingskraft så var ett antal prominenta personer i Svenljunga på någon slags besiktning för ett antal månader sedan och därefter har det bokstavligt talat inte hänt ett skit. Alla skrotbilar står kvar precis som innan och inga staket eller annat har kommit upp - eller vad man nu kom fram till.


Med tanke på de nya priser som gäller från och med idag hoppas jag att vårt depåkontor förses med möjligheter att byta sedlar mot växelmynt...det kan nog komma att gå åt en del...Inte minst 5:--or och 50 öringar. Sedan kan det komma att gå åt en jäkla massa växel när man nu gått över till 810:-- för flerkommunladdningen. Det har dessutom tillkommit en del NYA begränsningar på flerkommunladdningen, men det är ju synd att påstå att Västtrafik slagit på stora trumman för den saken. Dessbättre är det området runt Göteborgs Kommun som berörs! En ny laddning kallad kranskommunladdning har tillkommit...Fy fan vad man krånglar till det för resenärer kring Göteborg. Man vill tydligen inte att folk skall resa in och ur Göteborg med Västtrafik.....Jag hittar nämligen INGET kort som gäller för resa mellan Göteborgs Kommun och dess grannar utom gamla hederliga Regionen runt. Det råder tydligen ett tyst krig mellan Göteborgs Kommun och dess kranskommuner - i vart fall vad kollektivtrafiken anbelangar.





Jag har svårt att förstå hur man ständigt kan få sådana här repor i sidorutorna? Fast jag har ännu svårare att förstå varför man överhuvudtaget skickar ut vagnar med dörrar som inte ens vet vad ordet tättslutande betyder.



Man är ju bevisligen inte ett skvatt rädda om sina förare som skall sitta i detta drag en hel lång arbetsdag. Det finns inga argument för att snacka bort en sådan sak.


Hos mig har telefonförsäljarna haft bråda dagar. Ingen hade dock gjort sin hemläxa så det blev nobben på stubben.



Pirat-kopiering? Tipsa konfidentiellt om olaglig programvara - få upp till 500 000:-- annonserar www.bsa.org/sweden/report....Ibland känns det som om man skulle bojkotta de produkter som bsa tjatar om...Alla borde går över till andra operativsystem! Har aldrig gillat angiveri!

Inga kommentarer: