29 januari 2008

Tisdagen den 29 januari 2008



Det är uppenbarligen problem att läsa trafikskyltar. Eller så skiter man helt enkelt i dom för det finns ändå ingen som åtgärdar detta. Det blir allt vanligare och någon ordningsmakt finns ändå inte i närheten.


Här är ett nytt ställe att parkera turistbussar tydligen. Det är första gången jag sett dom här uppe på "bron".



Fy katten va tarvligt att gå in på SöT och stjäla pengar ur redovisningsmaskinen. Man får tydligen sjunka hur djupt som helst. Fast att kalla det för insiderbrott enbart på grund av tillgång till nyckel tror jag inte på. Det måste finnas hur mycket legala och icke legala nycklar i omlopp som helst. SöT kunde ur den synpunkten varit försett med svängdörr. Kanske fanns det andra och förhoppningsvis konkretare orsaker att kalla det insider-brott.


Att kommunen nu funderar på att eventuellt kanske låta Borås Stads äldre innevånare åka gratis på bussarna är väl dels ett led i att minska omfattningen på färdtjänsten och dels ett sätt att diskriminera andra pensionärsgrupper än just ålderspensionärerna. Dessutom är det en klar provokation mot kringliggande kommuner. Får väl börja instämma i Svemickes funderingar om att tillskriva DO.
Det verkar i alla fall vara ett Västtrafik i någon slag uppgivenhet inför tanken på enhetliga taxor i hela regionen.


Envisa rykten gör gällande att nytt listombud i Svenljunga är kontaktombudet (fd lagledaren) och det verkar logiskt.


Visst vore det trevligt med någon form av statligt "körkort" för trafikhuvudmän! Och så ut med politikerna...

Inga kommentarer: