25 januari 2007

Torsdagen den 25 Januari 2007




Man kan fundera ibland.....,



Jag har kört en tvåaxlig låggolvsbuss i ett antal dagar och resenärerna undrar varje dag när vi skall sluta köra kalla stadsbussar i regiontrafik. Det undrar jag också. Vi brukar kalla den för reservdelsbussen för det är ett minimum av prylar som fungerar. Värmen i den är usel, instrumentbelysning saknas, den skaramlar och skakar så att kroppsdelarna kommer i oordning (låggolv = ingen fjädring), framdörr och sidofönster är otäta, ljudnivån i regiontrafik är med all säkerhet skadlig för hörseln. Att skriva felrapport på en sådan buss är slöseri med dyrbar tid eftersom det inte kommer att leda till någon åtgärd.

Stationsvärdarna på Resecentrum i Borås fortsätter att förbryllar mig. Nu har damerna tydligen fått ett eget krypin, för där snatt dom iväg och sedan såg inte jag eller någon annan röken av dom. Mina passagerare undrar med jämna mellanrum vad dom sysslar med och ärligt talat kan jag inte svara på det. Jag borde ju kunna det men jag har inte lyckats lista ut det ännu. Jo jag vet vad som stod på pappret, men det stämmer inte.

Jag satt och betraktade Borås Järnvägsstation - en pampig byggnad - och tänkte: Vilket pampigt monument över en svunnen period i svensk kollektivtrafik. Undrar hur många hundra mil järväg som försvunnit och hur många vackra stationshus som upphört att vara stationshus, för att inte tala om alla banvaktsstugor. Storstilat var det och till slut tog epoken slut. Man var inte tillräckligt framsynta för att integrera järnvägen i framtida transportsystem och valde att avveckla istället för att utveckla....så det kan gå.

Kollade lite på förarcetifieringen på deras hemsida och blev mycket fundersam kring vissa moment....Speciellt kring momentet rörande tidtabellfrågor. Här förefaller verkligheten inte riktigt stämma med frågorna. För det första finns det ingen tid inlagd i våra tidtabeller för att slå i andra linjers tidtabeller. För det andra har ingen av våra bussar tidtabeller som innefattar andra linjer än våra egna, i stort sett. Jag kan med andra ord inte se när bussen eller tåget till Herrljunga går eftersom vi saknar dessa uppgifter. Undrar just hur den pärmen skulle se ut som innehöll alla turlistor för Västtrafik 7Härad? Tjock antar jag....

Åter till Hemsidan
Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy

Inga kommentarer: