20 januari 2007

Söndagen den 21 Januari 2007




Som jag hörde det.......



I TV-programmet "På Spåret" igår nämndes att den största dragstern är en buss och kanske det ligger nått i detta trots allt. Resan skall vara över på några sekunder och då har man nått målet. Något för Västtrafik att fundera på kanske. Bara en tanke så...

Att rondeller skapar köer är ett intressant faktum. Måste komma ihåg att fråga vår trafikchef som bor i närheten av den aktuella rondellen i Ytterby. Fast jag tycker nog att ljussignalerna som fanns där tidigare var minst lika köskapande. Fast egentligen tycker jag att alla dessa gnällspikar skall ta bussen istället så blir det inga köer överhuvudtaget och så var det problemet ur världen.

Arbetsmiljöverket slår sig för bröstet och konstaterar att antalet arbetssjukdomar gått ner. Verkets egen tillsynsverksamhet skulle vara förklaringen. Må så vara - jag tror mer på den krassa verkligheten och en icke fungerande arbetsmarknad samt att FK och A-kassorna numera agerar läkare. Man jobbar även när man är sjuk för annars står man utan jobb dan därpå.

För att för en sekund lämna ämnet trafik....
Jag tillhör inte sportfanatikerna, men när man läser i tidningarna att svenska folket inte ens är tillräckligt mogna för att få rösta fram Jerringprisvinnaren då känns det som de så kallade experterna blåst upp sig själva rejält. För det är väl trots allt sportpubliken som står för pengarna till idrotten och inte experterna????

Det är vi som betalar! Fler och fler uppgifter som tidigare sköttes av stat och kommun läggs nu över på medborgarna. Jag som trodde att stat och kommun var medborgarna. Nåväl, att det går åt det hållet är att välfärdsstaten inte längre klarar av att leverera det den en gång lovat sina medborgare och att girigheten mer och mer breder ut sig. Men logiken stämmer väl med hur a-kassan ovan skall fungera i framtiden. Mer skatt - ingen leverans. Hur var det nu? Full lön och bara jobba 10%. Låter som en saga! Detta har ju vissa vänstergrupper slagit för i flera år och så genomför ett högerparti det hela - ljuvligt! Så skall en slipsten dras.

Vi som aldrig fick gå hjärt- lungräddning på jobbet (bussförare behöver inte kunna sådan trams) har nu bakvägen fått veta att 15 + 2 inte räcker. Det skall vara 30 + 2 iställer och glöm inte att hålla under nacken så att huvudet faller lätt bakåt och ger fria luftvägar. Dock ingår HLR i det nationella kompetensbeviset för bussförare, men det är en helt annan femma.

Med tanke på hur EU tolkat begreppet (o)fri rörlighet för varor och tjänster så kommer nog inköpsresor med buss till Tyskland och Danmark respektive Estland att löna sig igen. Det var ju inte så mycket bevänt med fri rörlighet när verkligheten kom in i bilden. Skatteintäkter vägde tyngre.

Stäng alla arbetsförmedlingar och låt bemanningsföretagen ta hand om jobbet. Så är rätt tågordning i det avreglerade Sverige. AF har ju fått samma roll som Skatteverket...alla är skyldiga till fuffens till motsatsen är bevisad. Egenligen är det bara att ge alla arbetslösa ett D-kort eller en skurhink....klart!
Några kan väl kommenderas in i vårdsvängen.....


Åter till Hemsidan
Skriv gärna mail till mig!!!!!!
Brev till Bancoboy

Inga kommentarer: