14 januari 2007

Söndagen den 14 Januari 2007




Stormen viner runt knutarna och man blir rådd att inte vistas ute om det inte är absolut nödvändigt - så man håller sig i vindskyddat läge. Jag är glad att vi ännu har ström - många har redan mist sin leverans. Strandsatt sätter man sig ner och studerar gamla klipp. Ett intressant sådant är att man spår stor brist på folk inom skola, vård, omsorg och trafik. Områden som dagens ungdom verkar rata. Att man spår brist på bussförare och lokförare är ju intressant....det säger något om morgondagens lönebildning.

Häromdagen (i fredags) fick jag leta efter bilen....En trevlig arbetskamrat hade förbarmat sig över den och städat den både utvändigt och invändigt...Jag fick kolla reg.nummret så att jag verkligen tog rätt bil...STORT TACK!

Västtrafiks Resegaranti är ju ett kapitel för sig självt och när raset norr om Uddevalla inträffade upphörde garantin att gälla lokalt och det var lätt att förstå. Nu återinförs den igen....Och gäller vid 40 minuters försening.... det gäller att anpassa sig.

Trafikforskning visar att vi som förare gör automatiska val av vilken hastighet en viss vägsträcka tål vid en viss tidpunkt / situation för att minimera våra risker. Känns det igen. Ett annat resultat var att man konstaterade att många trafikmärken är olämpligt placerade - ofta på platser där uppmärksamheten är inriktad på mera omedelbara farosituationer som exempelvis i vägkorsningar. Så nu håller man på att bygga om på sina ställen så att vägrummet skall förmedla rätt hastighetsinformation till vår egen inbyggda automatiska fartkontroll.

Noterade något udda: Vår granndepå söker ånyo timanställda! Vad gör dom med dom? Äter upp dom eller är det en förbrukningsartikel? Jag har inte kunnat notera någon annan depå som gör slut på sina förare så fort -- eller vad dom sysslar med, för det har varit en hel del upprop om timanställda förare till just den depån.
Dessutom läste jag att BL får in en ny grupp blivande förare från Utbildningscentrum och undrar givetvis varför när vi ständigt matas med info att ingen slutar. På något sätt är det fel på informationen.

Veckans Vits fast lite sent ute (eller tidigt :-)): -Om man under året lägger undan en slant varje månad blir man i december förvånad över hur lite det blev.
Ha ett GOTT NYTT ÅR.....Nästa jul står redan för dörren!

Åter till Hemsidan

Skriv gärna mail till mig!!!!!!
Brev till Bancoboy

Inga kommentarer: