16 januari 2007

Tisdagen den 16 Januari 2007




Det har stormat över Sverige och stormar brukar föranleda en viss, ganska nyttig paranoia. Denna paranoia ställer frågor som "När går strömmen nästa gång?" eller "Kommer jag att vakna med ett träd i famnen?" och "Ska jag verkligen förvara mina Dom Perignon i en instabil hylla ovanför min dator?". Egentligen är det bara ett fel med bilden ovan...jag äger ingen Dom Perignon. Jag vet knappt vad olika spritsorter heter och skulle någon fråga mig om drinkar är jag totalt ute ur snacket. Yrkesförare kan koppla av med annat än sprit.
För det finns faktiskt personer som på fullt allvar gör gällande att bussförare också är människor. Hur kan detta vara möjligt, jag har alltid trott att det är slavar.
Som resenär har man förvisso rätt att ställa krav på bussar (gäller icke BL-bussar), tidtabeller, väderskydd (där sådana finns) och så vidare. En busschaffis får aldrig ha en dålig dag och en buss får aldrig vara sen även om stormen Per just passerat. Trafikolyckor och jordbävningar är inte heller godkända orsaker till försening. Skulle misstänka att inte ens egen begravning är okey.... resenärerena anser att det som står i tidtabellen gäller oavsett omständigheter. Samma resenärer som läser tidtabellen som den yttersta sanningen fattar inte enkla skyltar som ät inte på bussen eller rökning förbjuden (det krävs högre IQ för dessa anvisningar) och råkar man öppna näbben så får man en elak blick till svar. Sedan skulle jag vilja göra hembesök hos dessa resenärer som slänger soporna på golvet, spottar ut portionssnuset eller slänger fimpen på golvet. Vi som kör får lägga ner rätt mycket tid på att hålla bussen städad.
Fast egentligen är det bortkastad tid för det tar inte många skolturer och några fredags- lördagskvällar / nätter för än bussen har åldrats 10 år. Det kladdas med spritpennor, ritas med krita på golven och testas nya fina kniven på stolen framförs ryggstödsbaksida. En del har liten verktygslåda med sig och skruvar glatt bort detaljer i bussen (bra och ha saker kanske). Gardiner är till för att torka händer, snyta sig i, spy i och hänga i - definitivt inte som gardiner just.

Åter till Hemsidan

Skriv gärna mail till mig!!!!!!
Brev till Bancoboy

Inga kommentarer: