23 februari 2007

Fredagen den 23 Februari 2007




Det finns folk i Stockholm som på allvar påstår att det finns ett Sverige bortom Stureplan. Bevare oss väl.

Besökte en Volvoförsäljare idag - det gör jag aldrig om (inte på min centralort i alla fall) för det var den värsta stropp jag mött. Ville man inte köpa en sprillans ny Volvo eller Renault kunde man dra åt fanders.... Han lämnade en bara mitt på golvet och gick... det verkar som han inte gick samma säljkurs som mig en gång i tiden.

Sicket väder - speciellt i Skåne - här hos oss har grabbarna med plogbilarna skött sig fint - eller hur! JA!

För att nämna en stor stad nära Borås (och förarga någon läsare som tycker att jag inte skall nämna Göteborgs kollektivtrafikproblem) så läste jag att man äntligen skall plocka bort en flaskhals i centrala Göteborg - den vid Drottningtorget - hurra, jag har i flera år hävdat att det skall gå. På annat ställe kan man sedan läsa att Vägverket vill ha en slant av Göteborgs Kommun för att förbättra flaskhalsar i kollektivtrafiken. Av staten får Vägverket inte en sekin så nu ber man kommunen att betala för att fixa problem med de statliga vägarna. Nya bussgator skall det o alla fall bli.
Kära Vägverket, kan Ni inte lite försynt tala med Borås Kommun också...dom behöver verkligen lite bussgator (eventuellt på bilisternas bekostnad - men vadå!).

Häftigt att man kan få P-böter på sin EU-moppe. Orsaken är att den är ett registrerat fordon.

Tranemo Kommun börjar snöröja när snödjupet överstiger 5 cm .... nu vet vi det (fast det stod inte vart det skall vara 5 cm -- hoppas det gäller lokalt).

Det häftigaste är nog ändå att man sedan den 1 november 2006 kan göra sin polisanmälan på Internet (eller eventuellt ringa 114 14). Den del av befolkningen som saknar Internet lämnas ännu längre bort från verkligheten. Nu blir polisen en kommunikationscentral i Göteborg och en (1) hemsida på Internet. Är det detta vi betalar skyhöga skatter för så är det dags att ta sig en rejäl funderare.

Hörru KW - det stals en moppe i Ytterby i går....inte Din va? Det stod inget om detta nämligen.

En japansk biltillverkare släpper sin första bränslecellsbil som inte baserar sin framfart på fossila bränslen och man kan hoppas att den utvecklingen tar rejäl fart så vi kommer bort från bensin & diesel så snart som möjligt. Vår stora granne i öst har ju ånyo upptäckt den politiska kraften i sina energi-naturtillgångar och det vore minst sagt olyckligt om något land skall vara beroende av ett annat lands nycker. Samtidigt är det lite märkligt att etanol behandlas lite knepigt om man nu från statens sida vill värna om miljön...fast svaret är som vanligt rätt simpelt: Staten värnar först om kassakistan och sedan om miljön. Det betyder att etanol beskattas som fossilt bränsle som skadar miljön (släpper ut koldioxid). Regering talar med kluven tunga...skulle en indian ha sagt. Dessutom innehåller E85 85% etanol och 15% bensin. Fast det är ju möjligt att tuffa runt på ren alkohol också ----> i bilen så klart!

Vi söker bussförare



Du skall gilla att avstå från normalt socialt umgänge och familjeliv.
TV är inget för Dig.
Du skall vara beredd på långa arbetsdagar (13.5 tim) och delade pass.
Dina raster tillbringar Du i bussen då pauslokaler och WC saknas.
Du får stå ut med en bullrig och dragig arbetsmiljö.
Du måste tåla gnälliga och fulla passagerare.
Du torkar själv ur nerkletade och nerspydda fordon.
Räkna med att Dina körtider är mycket snäva och stressande.
Räkna inte med en fungerande arbetsledning.
Vid hot och våld skall måste Du förstå att fordonets larmsystem inte fungerar och att polisstöd är en bristvara.
Du måste acceptera att väghållaren inte sköter sitt jobb vid dåligt väglag.
Du skall vara införstådd med att vi inte internutbildar våra förare.
Räkna med att vi tar Din fritid i anspråk för informationsmöten och utbildning.
Vårt företag har hög personalomsättning.
Räkna inte med att vi håller Dig informerad - info får Du söka själv.
Vi kan inte erbjuda fast anställning, bara under anbudstiden.

Vi vill ha Din ansökan senast den........
Visst är det tillspetsat - men i stort sett korrekt när det gäller depåerna. I Borås skiljer det sig nog en del, men å andra sidan jobbar jag inte i Borås. Har däremot jobbat i Göteborg, Kungälv etc så jag vet hur statstrafik fungerar. Det sägs att Göteborg är något större än Borås - men vad vet jag?

Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy

Inga kommentarer: