30 november 2006

Torsdagen den 30 november 2006





Hej kära blogg....
Nu har vi varit utan Internet i 2 1/2 dagar. Ingen förklaring.....
Så låt oss göra en liten återblick på året som gått ur min synvinkel och vi kan då konstatera att vi fortfarande körde på vinterschemat 2005-2006 och det höll vi på med fram till den 18 juni. Det var ett hyfsat schema och för en gångs skull hyggligt välkomponerade tjänster. Det var en som var lite väl mastig, men det balanserade mot flera som var av karraktären lättare. Hur jag hade satt ihop tjänsterna har vår vördade VD förbjudit mig att visa på Internet - dom låg i flera år på min hemsida - och där kunde konkurrenterna se dom (???).
Däremot var det lite gnäll på tjänsterna i Borås.
I januari florerade rykten om att Orusttrafiken skulle köpa BL samt att Borås Stad inte ville släppa Strömsdal. Dessutom hävdade envisa och osäkra rykten att Swebuss skulle riva Brodal. Hur lätt blir det inte en höna av en fjäder.
Det var i Januari våra förare var på kurs på "Hajen". Vi fick också lite bekymmer med gods som inte lastades ur bussarna. Problemet försvann så småningom med justering av rutiner.
Jag ser också vissa mindre allvarliga anmärkningar på våra bussar i januari och märkligt nog är en del av dessa kvar ännu. Knepigt. Vi hade också problem med defrosterfläktar i januari och det var ju mindre bra eftersom det var hyggligt snörikt just då. Försenade Tranemobussar på helgerna (Lördag-Söndag) redan i januari och eländet har fortsatt under året. Det gick åt en del glykol också för att inte bussarnas kylsystem skulle frysa och vi hade en låggolvare som läckte kylvatten som attan.
Den svåra bussolyckan i Arbogatraken skedde i slutet av Januari och ännu har ingen sagt att bussens konstruktion var direkt olämplig....det fattar jag inte. GP hade någon artikel om säkrare bussvägar minns jag också. Det var nog januari i ett nötskal.
Vi kan ju ta nästa månad en annan dag. Denna veckan som gått har i huvudsak varit lugn. En förare hittade en mobiltelefon i en buss. men den var så in i h....e låst så det krävdes puk-kod för att låsa upp den och spåra ägaren (som inte hört av sig ännu). Det har varit lite bytande av bussar under veckan - smörjningar och liknande bantat rutinunderhåll. Akutfall går hela tiden före.

"I färdmedel eller inom trafikföretags område är det inte tillåtet att: ta med egendom som är av farlig beskaffenhet eller som kan orsaka avsevärd olägenhet eller vålla obehag." Hit måste väl helt klart räknas alkohol. "Det är inte tillåtet att: förorena eller skräpa ner i färdmedel eller inom trafiksföretags område" Tyvärr är det så dessa regler inte finns att läsa i fordonen utan endast i en pärm i ett personalrum långt ifrån dom det rör och det finner jag märkligt. Hur skall en resenär kunna respektera en regel han/hon inte en känner till?.

"Alkoholdrycker får inte förtäras inom ett trafikföretags område eller på dess färdmedel. Detta gäller inte i fråga om förtäring av drycker vid tillåten servering och inte heller om trafikföretaget för särskilt fall har medgett förtäringen. Med alkoholdrycker förstås spritdrycker, vin, starköl och öl i den betydelse dessa beteckningar har i lagen om tillverkning av drycker, m. m."
Dessa regler finns inte heller att läsa i turlistorna som Västtrafik (Värsttrafik) trycker och distribuerar. Via Västtrafiks hemsida hittar man inte heller lättillgängligt några regler för resor. Man får bläddra en hel del för att komma till några Resevillkor överhuvudtaget. Jag lyckades och hittade detta bl a:
"Det är inte tillåtet att äta varm korv, kebab, glass eller liknande i tåg, spårvagn och buss. Det är inte tillåtet att förtära alkoholdrycker i tåg, spårvagn och buss eller inom trafikföretagets område. Förbudet gäller inte vid tillåten servering och inte heller om trafikföretaget för särskilt fall har medgett förtäringen."
Tänk om det funnes skyltning i bussen om detta.....(??).

Apropå det ---> Den som vet vart skylten 'Samtal med föraren under färd förbjudes' sitter kan stå upp och klappa sig själv på axeln. Jag vet det för jag letade med förstoringsglas.


Åter till Hemsidan

Skriv gärna mail till mig!!!!!!

Brev till Bancoboy

Inga kommentarer: