15 november 2006

Tisdag 2006-11-14





I Mjöbäck gäller inte bussen först -- inte ens på 30 sträcka förbi dagis! Fast å andra sidan gäller inga trafikregler alls i Länghem. I Länghem är det tillåtet att parkera på busshållplats, cykla i mörker utan belysning och att bussen skulle köra först är bara att glömma - en löjlig tanke. Fast detta att använda busshållplatser som Parkeringsplats har ju blivit allt vanligare. Hållplatsen Daltorpskolan i Borås har blivit en populär p-plats för lastbilar.
När man ville berätta detta för TFM så fick man varken svar via radio eller telefon så det var nog en svart dag hos dom.
Frånvaron av poliser gör sig alltmer påmind också i umgänget i trafiken och tron att plåtpoliser skall ersätta trafikpolisen får väl närmast liknas vid en fanatisk religiös sekt.

Apropå frånvaro så märks frånvaron av vagnvårdstid rätt tydligt den också (hör ni det nu alla konkurrenter). Fordonens kvalitet sjunker snabbare.

Vår lagledare kör lite extraknäck och fixar och monterar grindar i Tranemos bussar - fjäsk tycker jag att det är med tanke på hans mindre positiva inställning till den depån tidigare. Det är inte klokt vad lite kontanter kan förändra världen.


På mobbingfronten inget nytt just nu - tack och lov. Fast på ett sätt kan man säga att Västtrafik mobbar resenärer som inte bor i städerna. Detta vittnar otaliga insändare och andra källor om. Att Västtrafik konsekvent har glömt bort att det finns en värld utanför städerna (där det finns annat än bara sommarstugor) framgår sålunda otrevligt regelbundet av olika insändare i tidningar runt om i regionen. Sålunda kan man läsa att det är dags att Västtrafik även tittar på vad landsbygden behöver i kollektivtrafik och inte bara tittar i budgeten.

Och jag tror inte att man tittade i budgeten eller en använde huvudet när man hittade på SMS kontantbiljetter. Än mindre har man funderat över vart behovet av en sådan åtgärd borde vara som störst. En grupp som borde vara intresserade är festresenärerna en fredagkväll t o r Borås.

Apropå att använda huvudet och i synnerhet minnet så har ju vårt eget fack Kommunal tjurat lite på den nya regeringen - vilket har föranlett några reflektioner. Den nu avsatta regeringen sänkte pensionen från 65% av avlångslönen till 50% - vart fanns kommunal då? När den bortröstade regeringen kopplade bort pensionen från basbelopp och konsumentprisindex - vart fanns kommunal då? Det verkat som bussförarnas egen intresseorganisation har kort minne när det passar.

Bussar går på någon form av bränsle


Att alla bussar måste han någon typ av energi för att rulla torde väl stå klart för de flesta och att THM ofta är ganska precisa i sina anbudsunderlag om vilka bränsleslag man accepterar är numera etablerat. Med tanke på detta är det naturligtvis intressant att få lite nyheter om utveckligen av olika ecobränslen.

Energiproduktion och de stora investeringar som hänger ihop med detta kräver att samhället och dess politiker fattar hållbara och långsiktiga beslut. Beslut som sträcker sig längre än över en mandatperiod på 4 år.


En produktlinje som uppenbarligen är på väg är biobränslen. På flera håll skapas bioraffinaderier som i framtiden bland annat tar fram biodrivmedel. Råvaran är biomassa. I Finland tillverkas just nu Next Generation Biomass to Liquid där man använder sig av vegetabiliska och animaliska fetter. Det finns teknik som utvinner ligning ur svartlut. Detta lignin används sedan för att göra biobränsle av hög kvalitet. Ligninet kan ersätta olja...
Bioraff som bygger på förgasning av fast biomassa kommer att finnas om cirka 5 - 10 år tror branschfolk.
EU har som mål att öka användningen av ekodrivmedel och reducera användningen av kol och olja. Målet är att skapa en säker energiförsörjning och skona miljön.

Att Blogga


När Du läser denna blogg så kanske även Du får lust att blogga och när man väl har börjat blogga är det ju kul om man också kan få någon som läser bloggen. Så hur gör man för att fixa läsare? Man kan lista sin blogg på några av de ypperliga svenska bloggportalerna som Knuff, Svensk Lemonad och Bloggtoppen och givetvis den amerikanska Technorati. Men det finns också ett intressant nytt sätt att bli uppmärksammad och det är att marknadsföra bloggen på den mycket populära MySpace. Den som har hört talas om ungdomsportalen MySpace kanske säger att de inte längre är tonåringar och inte har någon lust att sätta upp en hemsida på MySpace och börja chatta med en massa finniga amerikanska tonåringar. Men MySpace har på kort tid utvecklats till en marknadsportal där företag sätter upp rena marknadssajter för att saluföra sina produkter. Vad som gör MySpace så intressant som marknadskanal är att det är USA:s och kanske världens mest populära ungdomssajt där tips och rykten om nya produkter och nya coola bloggar sprids med ljusets hastighet. Det är det som kallas viral marketing.


Åter till Hemsidan

Skriv gärna mail till mig!!!!!!

Brev till Bancoboy

Inga kommentarer: