14 november 2006

Måndag 2006-11-13





Fars Dag igår


Båda mina barn kom ihåg att ringa på fars dag, och jag kom ihåg att ringa min far.

Morgonvädret


Frost på alla hustak och på alla gräsmattor. Klockan 08:00 hade vi 0,5 minusgrader och jag kör kvällspass hela denna vecka....(Hör Ni det alla konkurrenter - och jag har mina körspecar i bussen).

En sorts sanning


Politikern sa till medborgaren - f-n vilken lögnare Du är och jag borde veta som är politiker.

Muller i Aplared


Envisa rykten gör gällande att det gnälls i Aplared över den nya busskörvägen in och ut ur Aplared. Det har varit snack i skolan och säkert även man mot man i samhället. När snön kommer lär dessa missnöjesyttringar ta fart på allvar. Vissa villaägare utefter den nya in- och utfarten håller på att "slarva" med parkeringen.

Arbetstidsförkortning


Arbetstidsförkortning räknas som 0,5 timmar/veckan när Du arbetar (vid sjukskrivning utgår alltså ingen arbetstidsförkortning) och har fyllt 56 år. Har Du passerat 63 blir det 1 timma i veckan. Uppgörelsen är lokal och finns alltså inte i ett avtal Du kan läsa. Avtalet tecknades med vår förre VD och vår nuvarande VD vill ha bort väck eländet.......

Hajen & SMS


Hajen visar nu information i förarens "fönster" och frågan är om den visar info även om kunden använder 'slaven' som sitter monterad i ett antal bussar fram? Klockan blev visst större och en genvägsknapp har tillkommit när man skall byta linje. Det lustiga är att ingen riktig information kommit ut om detta.

En annan lustig sak är de nya SMS-biljetterna. Dom skall gälla Framtidstrafiken i Borås. Startdatum idag Måndag! Dessa nya biljetter kan icke användas på våra regionlinjer. Följande text återfanns i veckobladet som nådde oss på lördagen! Info om SMS biljetter. Info pappren ligger ovanpå postfacken så de som behöver kan ta där. Tommy kommer att finnas till hands med info på måndag i lunchrummet. Det handlar om lunchrummet intill Södra Torget i Borås. Vi blir alltså icke delaktiga i denna information och skall därför också avvisa SMS-biljetter eftersom vi inte vet hur vi skall hantera dem och hur de skall registreras i systemet.
Jag hörde T Y i Radio7 och han lät närmast förvånad över att två av tre förare inte visste ett dyft om dessa nya SMS-biljetter.
Västtrafik var nu inte först med dessa nymodigheter. Den som ska åka buss kan köpa biljett via mobiltelefonen. Systemet har funnits i Finland i ett par års tid, men Örebro blir först i Sverige med den här tekniken.
Just i Örebro har det kanske känts extra viktigt att få till ett nytt alternativt sätt att betala sin bussbiljett, eftersom det inte längre går att betala direkt på bussen på kvällstid. Den möjligheten togs bort när flera busschaufförer rånades. I stället sattes biljettautomater upp runt om i kommunen. Nu finns alltså även möjligheten att köpa sin bussbiljett via mobiltelefonen.

Nätoptik


Även en lågavlönad bussförare behöver då och då nya glasögon och en och annan uppsöker då en internetoptiker i tron att det blir billigare. Huruvida detta är korrekt eller ej har jag inte kollat. Det som däremot slog mig var hur dessa nätoptiker skamlöst utnyttjar den traditionella optikern.
För i ett skede behöver Du Ditt recept dvs papperet med styrkor som Du får från Din optiker eller ögonläkare och det är viktigt att receptet inte är äldre än 12 månader. Du måste ochså hitta en uppgift som heter PD (dvs avståndet mellan pupillerna. Om Du nu skall ha ett recept från Din Optiker kan man ju undra vems optiker Internetoptikern är???. Din Optiker ger Dig knappast ett recept gratis och om Du inte köper Dina glasögon där lär nog receptet bli dyrare.

Resenärer kan få betala för bussrån


En extra kontantavgift för att köpa en biljett direkt av busschauffören. Resenärerna blir de som får betala för den senaste tidens rån, hot och våld i kollektivtrafiken. Förslag finns på avgifter runt fem till tio kronor. Syftet är att styra bort kontanter på bussarna. Efter ett brutalt rån mot en chaufför nyligen införde skyddsombuden stopp för kontanthantering på bussarna.
Men om resenärerna ska betala extra får väl chauffören ännu mer pengar och rånrisken ökar? Nej säger man, eftersom man i förväg bestämt hur stor en kassa får vara. Lösningen skall vara att förarna skall kunna tömma sina kassor oftare. Resultatet blir alltså att resenärerna får betala för rån, hot och våld i kollektivtrafiken. Man pekar också på vikten av kameraövervakning.
Vore det inte smartare att gå direkt på snabbare kassatömning?????

Bankkort


Apropå kontanter så håller väl situationen på att bli löjlig. Kollektivtrafiken vill bli av med alla kontanter eftersom man nu är nästa rånobjekt när post och banker försvunnit eller skyddat sig rejält. Bensinstationer och kiosker var på modet ett tag, men bensinstationen är obemannad och kör bara med kort och kioskerna stänger tidigt eller är extremt hårt skyddade. Alltså bussar är på modet just nu för fickpengar och värdetransporter för större summor. Gemensam nämnare = de finns på vägen.
I detta virrvarr av kontantlöshet så gör bankerna det svårare för sina kunder att överhuvudtaget få ut sina surt förvärvade lönepengar. Det skall kosta pengar att få ut sin lön. Detta leder självklart till att de med låga inkomster tar ut hela lönen i ett svep och betalar med kontanter - enbart för att spara på utgifterna. Kan det leda till kompensationskrav då bankernas avgift de facto blir en lönesänkning.

Manliga bussförare


Där jag verkar är den övervägande majoriteten manliga rattkulier. Det kan faktiskt leda till problem visar studier eftersom 20% av männen inte har någon nära vän. Samma studier visar att män inte är bra på att prata om känslor och vara öppenhjärtliga. Killar umgås ofta i grupp och gör saker i grupp t ex i form av sport i grupp. Exempel fotboll, handboll osv.
Vill man alltså ha en go kontakt med en man utan att bli betraktad som bög skall man i n t e sätta sig framför honom, titta honom i ögonen och fråga hur han mår.... BLOCKERING. Ta hellre en promenad..."Walk with me" säger herrarna i amerikanska filmer ofta.
Män har ofta en dold tävlingsinstinkt som i sin tur skapar en dold konkurrens som leder till en dold avundsjuka. Detta kan leda till baktaleri för att vinna poäng i den dolda tävlingen.


Åter till Hemsidan

Skriv gärna mail till mig!!!!!!

Brev till Bancoboy

Inga kommentarer: