11 november 2006

Fredag Eftermiddag 2006-11-10





Blandade intryck

Talade med TFM om städning av Lockryd på torsdagen - det fungerade tydligen inte för fredag kväll ser det lika djävligt ut.

"Skolturer" på eftermiddagar innebär ett onormalt slitage på bussarna - på 2 1/2 månad har fem bussar förvandlats från 'allt fungerar och sitter där det skall' till trasiga säten och ryggstöd och sönderryckta inredningsdetaljer. Undrar om någon typ av vakter skulle löna sig och spara på fordonen. Eller är kameraövervakning och skicka fakturan till vårdnadsansvarig lösningen!?

Om man glömmer att anmäla vilken buss man har på omloppet så blir man inte uppropad av TFM vilket tyder på att den rutinen inte fungerar.

Varför heter 350 från Borås Resecentrum till Lockryd 350? Det mest logiska vore att den heter linje 360 till Lockryd eftersom turen drar till sig passagerare som skall till Svenljunga. De som skall till Tranemo väljer ordinarie linje 350 så dom slipper byta buss i Lockryd. Fördelen är ju för oss förare att den biljettförsäljning som alltid förekommer blir enklare och skapar färre knapptryckningar.

Reflektion


Tjejer/Damer har verkligen skiftande klädstilar. Smaken är bevisligen mycket skiftande och varierar från utklädd till välklädd.
En sak som ständigt förvånar mig i detta jämnställda samhälle är att när kvinnor tar på sig 'typiskt' manliga kläder så skall dom betraktas som kvinnor i alla fall och det faktum att dom är klädda i herrskjorta, herrslips och herrkostym skall inte betraktas som något onormal utan mer som affärsmässigt välklädd.
Om en karl skulle få för sig att klä sig i typiska damkläder är han nog lite konstig i knoppen och i starkt behov av mentalvård om det inte råkar ske på en scen (för då är han med i "After Dark" och skall roa damer).
Så mycket för den jämnlikheten.
Slår man sedan upp en typisk postorderkatalog med kläder så finner man att 90 % av sidorna är märkta damkläder och 10 % herrkläder. Herrar har med andra ord 10% av innehållet att välja på medan damerna har 100% att välja på eftersom dom fritt kan välja mellan dam- och herrkläder.

Ärekränkande skitprat


S-E har inte fått stopp ärekränkade skitsnack. Det nya lilla tillägget är att de anklagade absolut inte skall skvallra till S-E att dom blivit anklagade för det dom blivit anklagade för????
Personligen fattar jag inte logiken i detta - det låter enbart som ett fall för mentalvården. Av rent praktiska skäl kan jag inte ens i svepande formuleringar ge en bild över vad det rör sig om.


Åter till Hemsidan

Inga kommentarer: