16 november 2006

Torsdag 2006-11-16





Bra att veta om dessa av Västtrafik lovordade SMS-biljetterna. Om något skulle bli fel, exempelvis om mobilens batteri tar slut när det kommer en biljettkontollant går det att ringa till Västtrafiks Kundservice. De kan då kontrollera att en beställning har skickats från en specifik persons mobiltelefonnummer.
Man behöver inte registrera sig för att köpa en sms-biljett.

Vill man resa flera personer med EN mobiltelefon (?) skickar man flera sms. Man kan dock inte skicka vidare meddelandet till en annan telefon, utan alla måste åka tillsammans om sms:et skickas från samma mobil.

Detta försöket pågår fram till 31/12 2007, då det ska utvärderas. Bara en fråga till Västtrafik: Vem betalar trafikavgifterna för SMS:et?

KE's bussar utanför Fjärås är just nu glada eftersom dom vann upphandlingen av skolbusstrafik i Kungsbacka Kommun och behöver cirka 20 nya bussar till hösten 2007. Prislappen fanns självklart inte med i den nyheten. Märkligt.

Ett antal bussar från Göteborg rullar i Estland.... för gamla för Sverige (?)

I Dalarna var det av allt att dömma rejält halt i förmiddags...flera landsbygdsturer var inställda på morgonen. Kan undra om dom kunnat köra om bussarna hade haft annan däcksutrustning? Fast den frågan lär vi nog få vänta på svar på.

Enligt lagen ska bälten alltid användas på de bussar där sådana finns. I Göteborgsområdet gäller det främst bussarna som kör ut till kranskommunerna. Men långt i från alla använder bältena och många känner inte till lagen. Jag skulle uppskatta att det är ungefär hälften av resenärerna som använder bältena. Men de som gör det blir fler och fler säger en busschaufför på linjen Orange Express. Ombord på bussarna finns skyltar och förarna ska uppmana sina passagerare att använda bältet. Vi hoppas att resenärerna är så kloka att de faktiskt gör det. Att åka buss är mycket säkrare än att åka bil och med bälte blir det ännu säkrare. Den som bryter mot lagen kan, i teorin, dömas till böter på upp till 1 500 kronor. Men i praktiken kontrollerar polisen inte att lagen efterföljs. Det är väldigt svårt för oss att göra det. I så fall skulle vi i princip behöva åka med bussen. Men naturligtvis är vi positiva att den här lagen finns, säger Bengt Karlsson chef för trafikpolisen i Göteborg. I våra bussar mellan Borås och kranskommunerna finns inga bälten för varken passagerare eller förare.

Så säger lagen: Den som färdas i en buss på en sådan sittplats som är utrustad med bilbälte skall använda bältet. Föraren ska se till att passagerare som är under femton år använder bilbälte. Ur Trafikförordningen 4 kap. 10§. Då skall väl bältena på en sådan plats vara hela och fungera också eller hur??? Så är dock inte fallet när ett antal skolelever åkt med bussen några veckor. Stå det något i Trafikförordningen om vandaliserande skolelever? Inte! Det är en grov miss.



Åter till Hemsidan

Skriv gärna mail till mig!!!!!!

Brev till Bancoboy

Inga kommentarer: