01 december 2006

Fredagen den 1 december 2006





Nu är det nära....
Hysterin breder ut sig.....
Köpfesten kan börja, köp Dig lycklig.....

Undrar alltsom ofta om någon läser denna enkla blogg, för man får aldrig några mail i bloggboxen!
Nåja livet går nog vidare ändå skulle jag gissa.

Sjötofta Hembygdsförening har haft årsmöte 30/11 istället för i april/maj och det gör väl inte så mycket för 2006 är ju strax slut.
Som vanligt var det vår ordförandes fru som höll i mötet (hon är inte med i styrelsen) trots att han valdes till mötesordförande. (Det är totalt ofarligt att skriva så för det är inte en enda Sjetabo som läser denna blogg). Mellan raderna kunde man utläsa att föreningen tappat massor av kompetenta medlemmar och att alla inte riktigt dög. Man måste vara 'godkänd' först och inte ha för mycket egna åsikter och helst vara infödd (i byn alltså). Sedan måste sådana saker som protokoll kontrolleras av damen... man kan ju inte släppa igenom vad som helst.
Vad har nu detta med bussar och göra -- slätt intet -- möjligen att det knappt går bussar hit.

Du skall det bli alkolås på regionens alla bussar sägs det och tydligen är det mer vidsträckt än så för det handlar om allt från ambulanser till regionens tjänstebilar. Pengar kommer det att kosta -- cirka 18 miljoner. Pengar som skattebetalarna får betala i slutändan. Om detta är bra eller dåligt råder delade meningar om, men en sak är ju rätt tvärsäker och det är att man inte längre behöver lita på sin medmänniska eller arbetskamrat i detta avseende eftersom utrustningen tar bort den faktorn.

Karlar går för övrigt inte att lita på överhuvudtaget och frågan är väl om inte det vore bäst om män och kvinnor levde åtskilda. Kvinnor hedersmördas, de våldtas, de misshandals, de missbrukas i reklam -> kort sagt det är ju bara elände. Total åtskillnad är ju den ultimata lösningen. Förr hade tjejer och killar skilda skolor och ingen kallade flickorna för ho....r. Nu föreslår någon riksdagsledamot kvinnoparkeringar på samma ställen som handikappplatserna finns idag så att damerna inte skall behöva gå så långa sträckor till bilen,. Jag vill gå ett steg till och ha speciella p-hus för enbart kvinnor och köpcentra för enbart kvinnor. Tänk så mycket den upplevda och faktiska tryggheten skulle bli. Kvinnor går på kvinnofrukostar, fikar på kvinnocaféet, åker i kvinnobussen (körd av en kvinna givetvis) och bor i kvinnostadsdelar (eller varför inte rena kvinnostäder).

Vägverket skärper bilbälteskraven för barn och det är bra. Nu är det längden och inte åldern som styr. Smart - varför kom man inte på det från början? Det blir också bältesplikt i bussar i första skedet långfärdsbussar. Med tiden kommer alltså ståplatser i bussarna att försvinna - och det är suveränt bra. Det är inte så klyftigt att sysa fram i 90 km/tim med stående i mittgången som man är tvingad till att göra idag.

Fri rörlighet för varor och tjänster inom EU är nog den största BLUFF som historien kan uppvisa. Nationella regler och ren närighet när det gäller skatteintäkter styr betydligt med än en påstådd fri rörlighet. Även på tjänstesidan står hindren som spön i backen.

Jag har hållit mig borta från ratten i någon dag nu och det märks kanske, men en reflektion angående hållplatser och dess användning kan man nog kosta på sig. Det är en uppställningsplats för lastbilar och deras släp, det är rökruta, regnskydd för gående, lämpar sig väl som plats för blöjbyte och för all del även som pissoar. Den funkar utmärk som rastplats för bilister i allmänhet. Självklart har Västtrafiks regler inte fått särskilt stor spridning bland grupper som aldrig åker kollektivt.

Åter till Hemsidan

Skriv gärna mail till mig!!!!!!

Brev till Bancoboy

Inga kommentarer: