06 november 2006

DigitalMåndag och Fotboll

Digital-tv-övergången den 6 november 2006


Den 6 november 2006 (och det är ta mig tusan idag) släcks de analoga tv-sändningarna i Småland, Halland och stora delar av Västra Götaland.
Kl 9.45 den 6 november släcks det analoga tv-nätet i stora delar av södra Sverige. De flesta hushåll som har vanlig tv-antenn kommer att beröras av övergången, och på olika sätt. Även du som redan har skaffat digital-tv kan vara berörd av övergången. Klara och precisa besked och inga krusiduller här inte.
Det finns egentligen ingen som efterfrågar digitala tv-sändningar. Och många tycker att det är för dyrt och komplicerat. Trots detta kunde förra regeringen få igenom beslutet om att de analoga sändningarna skall upphöra 2008. De partier som stödde beslutet i riksdagen, förutom regeringens samarbetspartier, var kd och centern. Men nu hoppas folkpartiet på att en borgerlig valseger kan leda till att övergången åtminstone bromsas. - Vi har absolut ingenting emot digital-tv, men vi tycker att beslutet att enbart sända via ett markbundet nät innebär att man låst sig för en teknik som innebär begränsningar. Nu vann ju Aliansen valet och DigitalTV övergången fortsätter som planerat... Alltså ingen ändring - bara munväder.

Fotboll begriper jag mig inte på


Fotboll spelas på gräs - fast året om (nästan). Man blir i alla fall förbannade om vädret är fel i början och slutet av en säsong som slutar allt närmare jul. Vädret är ett hinder för fotboll - avskaffa vädret.


  • Fans är ett slags människor som håller på ett fotbollslag (som då egentligen är ett varumärke) där spelarna ständigt byter lojalitet beroende på vem som för stunden betalar bäst.

  • Fotboll beskrivs i krigstermer (krig = döda motståndaren) men de som då anamar dessa krigstermer kallas fotbollshuliganligister och utestängs från matcher och därför att de vill döda eller skada motståndarens fans. Man är nog måttligt intresserade av fotboll men vill ändå att det "egna" laget skall vinna fast man har nog inte tid att se matchen eftersom man håller på att bekämpa motståndarens fans (brukar resultera i skilda sidor runt en fotbollsplan)

  • Variant två av ovan är att om fel lag håller på att vinna kastar rätt lags supportrar in föremål på fotbollsplanen för att förhindra att det andra laget skall vunna???? (fattar nog inte riktigt vad detta har med fotboll att göra)

  • Hörde en gång när jag var ung att sport, dit man påstår att fotboll hör, skall vara förbrödrande och jag tror att arrangemang som Gothia Cup har det syftet, men likt förbannat är det ständiga hot om våld på alla högre nivåer i fotboll där förbrödringen borde kommit längst.

  • Förbrödring - hum... Minns fotbollsspelare på VM-nivå som slåss med fotbollsspelare från motståndarlaget - men spelet kallas visst fortfarande för fotboll fast det mest liknar forntida gladiatorspel.

  • Gladiatorer, förlåt fotbollsspelare är handelsvara som köps och säljs (förr kallat slavhandel) - samma handelsvara kan samtidigt försöka välja att bli såld till den förening som betalar mest (förvirrande)

Fotboll fattar jag inte ett dugg av



Åter till hemsidan

Inga kommentarer: