28 november 2006

Tisdagen den 28 november 2006





Kära lilla nätdagbok nu är han där igen den lilla slarvern och vad får han se om inte landets försvarsminister som inte kan åka tunnelbana ur säkerhetssynpunkt. Fast jag tror nog att han är för fin för att blanda sig med vanligt folk.

Nu är det dimma ute och det är jättevarmt ute.

Så såg jag en annons för olika gymnasieprogram och då rann denna upp i huvudet: "Därför kör jag buss ---- Det är få linjer att hålla ordning på och man har ytterst lite kontakt med kollegor samt att arbetstiderna gör att socialt umgänge undviks."

I Borås har ett par (boende i en lägenhet) blivit dömda för spritaffärer. Tänk så många man har missat på vägen. Det säljs ju sprit i varenda buske ju.

I Göteborg blev en kvinna påkörd av en spårvagn. Det tror pelle det när man genar över ett tätt trafikerad gata i rusningstrafik utan att se sig för. Samma teknik har passagerare som kliver av linje 350/360 vid Aplared R27 för att sedan glatt rusa tvärs över 27:an och dessutom hoppa över vajerräcket i mitten. Det är ju trots allt några meter extra till vägtunneln. Fast å andra sidan är vägtunneln inte gjord för gående.

I Hultafors kan man köpa kalender utan lättklädda damer/herrar för där kör man bilder från förr....Kan berätta att sådana kalendrar finns även i Sjötofta, bara så att ni vet. Skillnaden är möjligen att Sjötofta aldrig kommer med i tidningarna.

Smarta rånoffer i Örebro som hade sinnesnärvaro att SMS:a från sitt 'fängelse'.

Det bästa hittade jag i alla fall på BT:s Motorsidor. Bilda Dig i bussen.
Det är ju sällan som man har tid att läsa alla böcker man borde läst, speciellt som bussförare med långa arbetsdagar (ofta delade genom delad tjänst som kan göra dagen hela 13 timmar lång). Ljudböcker är lösningen, så står det i vart fall i tidningen och står det i 'tininga' är det sant. Enligt chaufförer som uttalat sig är litteratur ett bra sätt att få busspasset att kännas mindre tråkigt. Nu finns det förutom vanliga bibliotek med ljudböcker (talböcker hette det förr) också vägkrogsbibliotek (för turistbussförarna). Man blir mycket allmännbildad på jobbet Man kan även öva upp sina slumrande språkkunskaper via ljudböcker.

VISTA - snart i var dator. Microsofts Vista är på G och där köper Du det ultimata spionprogrammet som verkligen håller koll på vad Du sysslar med. Dock säger "dom som vet - profftyckarna" att det är klokt att vänta och avvakta till den värsta hysterin har lagt sig. Man kanske skall tillägga att BL inte anser att datorkunskap bland förare är något som krävs för att klara jobbet och därför inget man prioriterar eller ens uppmuntrar.

I morgon blir det nog skyddsrond. Undrar vem dom skall skydda då? Alla bussar är ute och kör - fast å andra sidan vill jag minnas att buss ej är klassat som arbetsplats.

HA EN BRA DAG!

Åter till Hemsidan

Skriv gärna mail till mig!!!!!!

Brev till Bancoboy

Inga kommentarer: