27 december 2007

Torsdagen den 27 december 2007 - mellandag & klämdag


Idag är det en så kallad klämdag och samma sak i morgon och då behöver man inte jobba. Så vi kan väl skicka hem alla som bara råkade gå till jobbet av pur vana.....Alltså - man jobbar inte på klämdagar. Säger i alla fall min fru :-)


Vad är egentligen normalt i dagens samhälle? Satt nyss och läste om olika så kallade kändisar som skröt med att man skilt sig hit och dit och efterlämnat man och ett antal barn (eller fru och massa barn). Det framstod närmast som en merit att man havererat ett eller flera äktenskap. I det läget fann jag det inte speciellt märkligt att några ungdomar krossat varenda glasruta i ett antal busskurer runt om i Västsverige. En sådan aggressiv handling får väl nästan klassas som normal i det perspektivet.
Att föräldrar skiljer sig till höger och vänster och lämnar X-antal barn vind för våg klassas som närmast begåvat och önskvärt.
Att stänga alla aktiviteter för barn och ungdom under jul och nyårshelgerna för att så många som möjligt skall få julledigt är nobelt, men att alla rotlösa yngre sedan går ut och slår sönder allt de kommer åt skapar av någon fullständigt obegriplig anledning upprörda känslor. Det kan väl inte vara så att man gjorde en felaktig bedömning när man skulle spara pengar? Sedan uppstår frågan vem som skall ge den uppväxande generationen grunderna i vad som anses rätt och fel när föredömena själva inte tycks veta det.
BLs fadderprojekt kan nog vara ett yttelitet steg åt rätt håll - för barn gör inte som Du säger - de härmar (tar efter). Nu har jag personligen inte hört om hur fortsättningen på detta projekt gått, men hela idén verkar sund.




Buzznet :

Inga kommentarer: