04 december 2007

Tisdagen den 4 December 2007


FUNDERINGAR


Vi har ett litet problem på vår depå. Bussar på delad tjänst och på "lite längre rast" måste ju ta vägen någonstans. Som läget är nu är det ingen ordning alls på den biten och värre lär det bli när den verkliga kylan kommer.
Nu var det någon som tyckte att vi skulle ha ett fackligt möte i Svenljunga...Tja! Jag har ju gått ur så det rör inte mig sa jag till denne, men ett depåmöte är en annan potatis. En av de saker vederbörande reagerade på var mycket snack och lite verkstad efter senaste skyddsronden. Där utlovades tydligen både det ena och det andra påstås det, men något protokoll har vi inte sett till ännu och inga åtgärder heller. TV:n som någon nämnde för en tid sedan lyser också med sin frånvaro - om det nu var på allvar vill säga.
I övrigt glunkades det om bättre rotation av bussar och parkering av bilar i varmgarage.....där haltar det ännu. Tjänst 3 måste ju kunna åka och komma tillbaka, alla får ju inte ta bussen hem.....Alla har inte samma privilegier.


Efter ett10-tal "kan någon köra en buss till garaget" stängde jag av bussens kommunikationsradion i bussen eftersom det blir lite jobbigt att höra alla dessa allmänna anrop eftermiddag, efter eftermiddag, efter eftermiddag, efter eftermiddag.....


25217 har en bedrövligt otät framdörr. Kan just undra om det finns något maxmått för dessa glipor? Typ: om glipan är med än 12 millimeter skall den åtgärdas i annat fall får det dra. VEC lampar blinkar konstant... skall jag bli orolig om den slutar blinka?????


I Mjöbäck gäller: ju större och dyrare bil ju mindre empati (man tjänade knappast ihop pengar till den bilen genom medkänsla för andra). Där parkerar man sin stora dyra bil i bussvändslingan och går sedan in i affären och handlar. Sedan har vi alla dessa förståndshandikappade dyslektiker som parkerar vid Moga Fritid. Den sistnämnda gruppen växer.


Igår kändes det som att köra buss på den italienska landsbygden i någon film från 1950-talet. Det var egentligen bara levande höns i bur och nån gris samt ett får som fattades. Resten var på plats.

TVÅ SERIÖSA FALL


Finns ingen papperskorg inom armlängds avstånd i bussen släng skräpet på golvet - och om papperskorg finns: släng skräpet på golvet. (Jag har alltid undrat vad som skulle hända om man råkade komma hem till några av dessa passagerare och bara slängde bananskal och äppelskrottar samt portionssnus på deras vardagsrumsgolv????


07:59 från Tranemo borde nog vara utrustad med frukostbord eftersom en rätt stor andel äter sin frukost på bussen och visst vore det trevligt med ett fint frukostbord i de läget!


Diverse


Världens bästa regering har nu i sin visdom kommit fram till att det är onödigt att Arbetsmiljöverket skall göra så mycket kontroller av företagen (=röstunderlaget) och har därför dragit ner anslagen.
Dessutom bantar man Public Service för att slippa alla samhällskritiska program i Radio & TV...
Dessutom visar man att vallöften definitivt har ett bäst före datum (=bäst före ett val). Nu skall samtliga allianspartier höja bensinpriset UTAN att kunna erbjuda alternativ.




Buzznet :

2 kommentarer:

Anonym sa...

Undrar om det där klämskyddet ska finnas på framdörren. Är det därför det är glapp?????

Anonym sa...

Kul att höra det finns problem i andra städer också. När det är rusningstrafik här i Umeå så verkar alla bilister ha förkörsrätt. Att en buss blinkar ut från hållplatsen skiter dom fullständigt i. Svänger man ut i alla fall börjar dom obegåvade att tuta och blinka med heljuset. Vissa kör om framför bussen, slår av motorn och skäller ut busschauffören. Det verkar vara status att ha en fulltecknad almanacka i Sverige. Ju mer stressad man är ju mer betydelsefull är man. Kommer inte bussen i tid fast det är glashalt ute börjar folk genast att klaga. De ända som sitter tyst är dom förståndshandikapade och utvecklingsstörda resenärerna. Man undrar ibland vilka som är de verkliga begåvningshandikappade människorna i detta land.

Mvh Torbjörn

Bra och träffsäker blogg du har förresten. Varje tid har behov av modiga, pålästa och välformulerade busscahufförer som du Banco.