05 december 2007

Onsdagen den 5 December 2007


Idag har Sven namnsdag....kan undra hur många som grattade "vår" Svend. Jag gjorde det i alla fall.


Hörde på radion att ett tandläkarbesök på 30 minuter kostar 750:-- vilket blir 25:--/minuten. Med tandläkarpriser kostar en enkelbiljett till Borås från Svenljunga 1050:-- och med sådana priser kommer kollektivtrafiken att löna sig, fast jag tvivlar på att vi får några resenärer. Hur mycket samma resa skulle kosta till advokatkostnad räknade jag aldrig på.
I detta sammanhang kan man fundera över varför det finns tokiga bussföretag som kör kollektivtrafik som inte betalar sig, det verkar minst sagt osunt. En märklig och otäck konsekvens av detta är att yrkestrafiken idag räknar i minuter och sekunder samt att trafiksäkerhet lite kommer i fjärde hand.


Såg att vagn 217 gick till Ljung idag och jag vågar påstå att den inte passerat verkstaden innan.

Hallgrens Buss har tydligen betalt Västtrafik för att få använda 303:ans hållplats (fast han blev lite nervös och flyttade sig sedan till 100/200:ans hållplats istället. Det är nog en hel del julresor så här i december. Nilsbus måste ha betalat bra för dom använder 450:ans hållplats varje dag.


Boråsare kan bevisligen inte köra bil och dom envisas med att dagligen bevisa detta. Borås borde vara en helt bilfri stad där alla åkte kollektivt. Det vore det bästa för alla parter. När man har så bråttom att man med berått mod satsar för full och kör bakom en backande buss (med påslagen fyrvägsblink och tjutande backvarnare och tända backlampor) då är man bra slut i huvudet. Han verkade ha brått att träffa vår Herre!


Det går envisa rykten att någon eller några förare vill ändra på våra tjänster, men den eller de har i vart fall inte framför dessa tankar till alla förare. Även Tranemo hade planer på att byta delsträckor med Svenljunga, men jag vet inte???


De kvinnliga "okontaktbara" har det inte så lätt här i världen minsann. Inte nog med att man skall ha rätt örhängen till rätt kläder, man skall ha rätt örsnäckor till kläder och örhängen också. Kan inte vara så där lätt alla gånger - absolut en affärsidé....


Det var köer in till Borås från Kråkered så man fick vara lite flexibel med vilka hållplatser en 360 skulle stanna på just den turen. Det är ju bra om man kan reducera förseningstiden den vägen.


Kan undra vem SXO1 var.... han kallade upp på komradion hela dagen men sa aldrig något.






Inga kommentarer: