26 december 2007

Onsdagen den 26 december 2007 - Annandag Jul


Om Du inte syns finns Du inte är så vitt jag förstått kändisarnas valspråk, men jag menar att alla borde ta till sig detta valspråk. För utan reflexer syns Du verkligen inte! Det är en jättegammal sanning som faktiskt gäller än idag. Det är väl dags för modeindustrin att börja ingripa och skapa moderiktiga och fungerande reflexer så att dom verkligen används. En moderiktigt klädd tjej blir precis lika platt och död som alla andra som blir påkörda - möjligen ett något vackrare lik - fast det är nog tveksamt. Men eftersom reflexer inte ännu ingår i en moderiktig klädsel är läget lite hopplöst.


Det har nog varit lite löst folk i dagens linjetrafik. Dels har jag sett 330 Express i Svenljunga idag och dels en 301 skyltad till Svenljunga kommande från Tranemo med destination Lockryd.

Så har Borås Tidning skrivit om sönderslagna busskurer på någon linje. Vi har det inte bättre än linjen som fick rubriker i tidningen. Idag var Sexdrega sönderslagen + Örsåsvägen, Karkashult & Hallåsen (Getås). Jag kan ha missat någon i mörkret. Och vi har någon kvar som är svår att förstöra, men jag är övertygad om att Västtrafik snart har bytt ut den också mot en mera vandalvänlig modell. Vid Överlida Kyrka har båda hållplatserna nu fått nya lägen.


Det är lite knöligt när man från Borås sida skickar ut förare som bara skall köra till Lockryd och inte har en aning om zonsystemet och som dessutom vägrar att sälja periodkort, fritidskort med mera. Omlastningstiden i Lockryd är inte riktigt anpassad till den typen av aktiviteter och skapar automatiskt förseningar och viss irritation hos passagerarna.


Att köra med färdskrivarblad på enbart tjänst 4772 verkar kockobello tycker bland annat representanter för den fackliga sidan! Intressant! Har alltså fack och företag skilda uppfattningar i frågan? Verkar egendomligt eller brist på kommunikation även inom den lokala fackstyrelsen. Jag har inte någon uppfattning.




Buzznet :

Inga kommentarer: