19 december 2007

Onsdagen den 19 december 2007


Nu har jag sett.....


....dom fiffigt lagda stenarna i Tingarör. Att dom placerats så kan enbart bero på att man inte vill ha bussar som backar och vänder strax innanför korset till Riksväg 27. Men å andra sidan - vem fan lyssnar på förarna! Speciellt som det finns risk att det skulle kosta nått. Hur man skall göra i Tingarör nu har ingen öppnat näbben och sagt något om så var och en har tydligen sitt alternativ. Backa och vända direkt på R27 känns lockande demonstrativt och dessvärre totalt livsfarligt.



.....den nya fina platt-TV:n på väggen på kontoret i Svenljunga och den var jättefin, men den hade dessvärre samma svaghet som apparaterna här hemma. Den gör inte dåliga TV program bättre.
Fast samtidigt undrar jag om det är så här vi skall ta itu med delade tjänster - i så fall tycker jag personligen att det är en djävligt dålig lösning.


....vuxna som cyklar utan belysning på kolsvarta vägar (en hade dock hjälm och reflex-väst, men det hjälper föga om man kommer mellan bussen och hållplatsen) och som sedan skall övertyga barnen om att man skall ha ljus på cykeln, hjälm på huvudet ... ja du vet! Funkar knappast.


.....alla sönderslagna väderskydd mellan Svenljunga och Holsljunga. Någon/några med seriösa hjärnskador har tydligen haft frigång och fått vistas ute. Normalt fungerande människor gör inte så. Vi talar om väderskydd ute på rena landsbygden. Jag är övertygad om att det är byslödder med trimmade moppar som varit framme.



.....de nya garageplanerna och dom kommer inte att fungera. Fast det kom nog inte som någon överraskning. Bland annat vill man att alla sena tjänster skall stå i kallgarage medan alla dagtjänster skall stå i varmgarage. Sedan finns det ingen placeringslista för respektive garage och hur man tänkt sig att det skall fungera med de delade tjänsterna framgår inte. De som har gjort listan tar väl med sig bussen hem på sitt delade pass.




Buzznet :

2 kommentarer:

Svemicke sa...

Ang Tingarör. Det sitter en lapp på akuttalvlan inne på Södra orget att vändning ska ske vid Djupasjöarna (var det rätt?) 4 km mot Borås. Man ska ta det försiktigt där. Tjänst 4772 söndag ska dessutom numera köras med färdskrivarblad. DEt är den informationen vi fått på akuttavlan.

Axel sa...

Varför sätter dom inte upp informationen i garagen som berörs??