21 december 2007

Torsdagen den 20 december 2007


Detta med kollektiva lösningar.....


...funkar inte alltid och ett exempel på detta är vädret. Dimma hela kvällen - det är en jättedålig kollektiv lösning och det blir dessutom taskig sikt.


... är viktigt. Just nu pågår en räddningsaktion i Mark för att få behålla pendeltåget. Just sådana här enskilda händelser sätter fokus på hur viktig dessa kollektiva möjligheter är i vår bilfixerade värld. Med tanke på det mediokra EU-beslutet om utsläpp så kan ju tåg och andra kollektiva lösningar vara ett mycket effektivt sätt att dra ner på utsläppen. Tyvärr motverkar människor i allmänhet dessa goda egenskaper genom sin lättja som i sin tur resulterar i minskande utbud av kollektivtrafik. Kanske vore trängselskatt eller infartstullar ett botemedel. Åk gratis med bussen in till Borås - men vill Du släpa på bilen får Du betala.


.....kan också ses ur en annan vinkel insåg jag när jag läste om en miljöutmaning av det enklare slaget. Den gick ut på att alla fordon sänker farten med cirka 20 km/tim skulle det uppstå rätt så rejäla miljövinster redan genom denna simpla åtgärd. Tyvärr skulle det kosta en slant ekonomiskt eftersom alla transporter skulle bli aningen långsammare och med tanke på att det är den tunga trafiken som är de "största" fartsyndarna så inser man det omöjliga i utmaningen - pengar har alltid gått före miljö.


.....kan också bli riktigt intressant. Världens bästa regering vill nu stänga ute bidrags- och skattefuskare från "välfärdssystemet". Det innebär väl i praktiken att det blir några få % av befolkningen i systemet och resten utanför.
Om man nu överför dessa tankar till kollektivtrafiken blir det rätt intressant...Alla som ertappas som fuskåkare avstängs från att i fortsättningen få åka kollektivt. Effekten, speciellt i städerna, kan bli rätt intressant.


.....fungerar dåligt med avseende på intern kommunikation tydligen för i Borås får man veta att man ska vända vid Djupasjön...halvvägs tillbaka till Lockryd. Det är ju nästan lika käckt som att vända direkt på R27. Platö hade väl också varit ett alternativ...på 27:an alltså. Det blir väl att åka bort och backa på hemvärnsgården några gånger antar jag - den i Bragnum alltså.


.....och skåningar är ju sååå frestande (men jag får icke falla). Vår skånske boråsare Svemicke har just kommit fram till att kan är utsatt för etnisk rensning. Inte illa uträknat. Bussförare går inte i väggen för på pappret är det ingen busschaufför som är utsatt för stress, långa arbetsdagar och andra störande moment. Akta sig för att gunga båten Svemicke Du kan ramla i Öresund.
Apropå folkhälsa är det just försäkringskassan & vägverket som är de verkliga experterna - så vad talet om läkarbrist kommer ifrån är det ingen som fattat. Hela försäkringskassan är fylld av experter. Jag ringer numera direkt till dom när jag vill få en prognos eller ett recept - varför ta omvägen över vårdcentralen, där sitter ändå bara inkompetenta idioter som FK ändå överprövar. Vägverket har ju sin spetskompetens i medicinska rådet....vem behöver en doktor...bara en romanfigur i Hvita Serien.
Hur var det nu han sa: "Staten gör inget i akt och mening att skada den enskilda medborgaren." Förvisso en präktig lögn men vadå!?




JULEN


Att se svenskt julfirande genom framrutan på en buss är rätt intressant. Variationerna äro oändliga - allt från ingenting till förmycket!
Apropå jul så har vi tydligen fått julklapp i år. Det kändes utomordentligt trevligt. Jag blev bara lite förvirrad kring dessa "pappersbitar" som rasslade runt i hela kartongen och ett tomt kuvert som dom troligen borde legat i. Ingen förklaring till hur dom skall/kan användas kunde jag finna, men det löser sig. Får väl fråga mig fram.... Tack för den trevliga gåvan...och vi som bor på landet har alltid nytta av den bifogade ...... (alla kanske inte har tjuvkikat så jag skriver inte vad som var i).


Inga kommentarer: