30 december 2007

Lördagen den 29 december 2007


Först som sist


Om Du har planer på att använda ett fungerande Internet med problemfri uppkoppling är det INTE Tranemo kommun Du skall söka Dig till. I den kommunen har man valt så udda lösningar att det oftast krånglar mer än det fungerar.



Han är en liten människa med alltför trånga referensramar....


Har just kommit på en strålande affärsidé efter att åter ha läst om hur våra äldre behandlas eller snarare inte behandlas. Skall börja sälja cyanidtabletter och räknar kallt med stor efterfrågan eftersom ingen normalt funtad person vill bli gammal & i behov av så kallad samhällsvård.


Med en arbetstid på 11 timmar och 20 minuter behövs det lite uppmuntrande alternativ. Första halvan - dvs till rasten på 45 minuter (som för övrigt inte blir ens så lång) - är på 3:54 med två pissepauser. Andra halvan - dvs från den stympade rasten till dagens slut är på 7:04 med en (1) pissepaus efter 4:05. Det måste ha varit en svår facklig förhandling här någonstans? Men vad vet en enkel landsvägschaufför om sådana komplicerade förhållanden. Sådana här krångliga saker överensstämmer ändå inte med gällande avtal.
Men som tröst kan man konstatera att det gör andra söndagspasset inte heller - men där är det körning nonstopp i 6 timmar och 27 minuter. Man hinner inte ha tråkigt i alla fall. På sin höjd kan det bli lite ensamt.


Regn är inte bra för denna häringa bussen för den har inkontinens - kort sagt den håller inte tätt. Några andra som inte heller höll tätt var de ölpimplande tjejjerna som i all hast lämnade 301:an för ett ögonblick i Lockryd. Slutsats: Mycket öl in ger mycket öl ut. Man borde nog begära ut flytvästar från klädförrådet, jag har hört att man kan drunkna i öl och vatten.


Flera av de tidigare sönderslagna busskurerna längs linje 302/360 är nu reparerade och redo att sprängas i bitar kring nyår. Annars verkar den alternativa verksamheten vara att rycka upp hållplatsskyltar (på hpl utan väderskydd) och placera dessa på körbanan. Skylten vid Bronäs i Sexdrega hade använts på det sättet och i Aplared är det soptunnor som gäller.


Noterade att alla bränslelistor (blanketterna man skulle anteckna antal tankade liter i bussen) nu försvunnit ur bussarna. Som vi fick veta var dom till för att förhindra stöld av diesel - så sades det i alla fall. Vad vet en simpel landsortschaffis.


Att ha dubbelbemanning på den ena av två nattbussar som går i par halva sträckan känns som positiv särbehandling. Men någon har ju bestämt så. Dock fick jag på fredagen bara en mycket ung dam som passagerare på nattbussen och hon gjorde inget väsen av sig överhuvudtaget. Tror hon somnade! På lördagen blev det lite fler och dom som inte gillade extragubben i buss ett tog helt sonika buss två istället.


Jag har en liten liten fråga. Är Nail4you släkt med Bus4You? eller kan det bara vara slumpen som gjort att man valt likartade sätt att namnge företag. Verksamheterna verkar dock vara rätt så skilda åt. Så varför inte ta Bus4You till Stockholm och besöka Nail4you....vitsigt va?


För övrigt och helt utanför ämnet (tror jag) kan meddelas att Liza Marklunds Livstid var riktigt bra även om hon börjar blanda ihop deckare med socialrealism och feminism. Finns både som tryckt bok och ljudbok.

Och så hade vi årets sista veckobrev. Med modern datorteknik behöver man inte längre karbonpapper.....




Buzznet :

Inga kommentarer: