23 augusti 2007

Torsdagen den 23 Augusti 2007

Tid är relativt


Satt bara och funderade om hustrun nöjder sig med att umgås med mig 20 minuter per dygn? Mina belackare skulle nog säga att det är för mycket.
Dagens lilla pass är på ynka 12.58 timmar vilket lämnar nästan exakt 20 minuter till familjeliv innan nästa pass börjar dagen efter. Det är endast genom att slarva med sömnen och göra slarvsylta av bussen som Du får mer fritid.
Dagens pass har en del intressanta finesser: Du skall hinna att på fem (5) minuter köra ut bussen ur garaget, göra säkerhetskontroll, ställa in radio och logga in två biljettsystem samt lägga in dagstidningar och ringa och berätta att Du kommit. Sedan skall Du på sexton (16) minuter tomköra en sträcka som i normala fall tar 23 minuter att köra. Är det någon som ens inbillar sig att den bussen avgår i tid? Det blir till att skriva med övertid - kunderna skall inte lida för planerarnas dumheter (även om det är lockande att sätta upp lappar efter hela linjen med internetadress och telefonnummer till Västtrafik).
Skillnaden på 10 minuter mellan ordinarie tur och dess förstärkningstur har också ställt till med problem liksom att 06:55 från Älvsered slutar att lasta passagerare efter Överlida Centrum. Livet är stenkul.
I dagarna ska visst båda depåerna presentera nya förslag till bättre arbetsvillkor.... må lycka och välgång följa dem på vägen (eller var det ..på de sju haven [kan det ha gällt båtar?])

Nytt är att man numera själv kan välja om man vill stanna och ta upp passagerare eller skita i det eftersom man tycker att man måste passa tiden på något annat ställe - orginellt.

---Bra gjort idag---


Kollat tider....

Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy
eller skriv en kommentar.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Från blogposten: "Är det någon som ens inbillar sig att den bussen avgår i tid? Det blir till att skriva med övertid - kunderna skall inte lida för planerarnas dumheter (även om det är lockande att sätta upp lappar efter hela linjen med internetadress och telefonnummer till Västtrafik)."

Det effektivaste sättet att få till en ändring är just att göra resenärerna "lidande" det blir klagomål, klagomål och återigen klagomål.

Räcker inte längden på er arbetstid till ändå tycker du, utan att ni gör skyler över och gör övertid för andras kalkylerande "misstag".

Jöran Spångberg sa...

Hej Resenären! Visst har Du rätt, men vi försöker ändå in det sista att få interna korrigeringar. Det är väl de sista resterna av någon slags yrkesmoral... men vi är nog snart avvanda.

Anonym sa...

Nu är det inte Västtrafik som sätter tidtabellerna och körtiderna.
Det är planerna på BL som gör detta jobbet.
Så det vore nog bättre att sätta upp lappar med telfonnummer till planerna på BL.
Det skulle vi behöva göra i Borås också.
Det är inte bara ni på landsbygden som har det på detta viset.

/En kollega i Borås

Anonym sa...

Sätt upp lappar med telefonnummer till facket istället,för på sina betalande medlemmar lyssnar dom inte