11 augusti 2007

Lördagen den 11 augusti 2007

Skit Du i det


Skit i vad jag gör - jag har jämt rätt! Jag är nöjd, nöjd, nöjd! Allsången på Skansen är redan slut för i år. Trist!

Enligt veckobrevet för vecka 32 så är två frågor om Svenljunga & Tranemo Depåer som inte är lösta - den ena är vilka som skall vara kontaktmän och det andra är att det är lite turbulent. Som jag ser det så verkar det mer som uppror. Det verkar till och med som de två depåerna skall förena sina styrkor för att komma till rätta med situationen. Det är i alla fall vad olika förare sagt......Vad vet jag...har semester....

Gå i väggen -- eller bli utbränd, skall inte räknas det som sjukdom. Glöm att Du blir sjukskriven. I oktober beräknas de nya riktlinjerna vara klara, men redan i dag finns uppgifter om vad de kommer att innehålla. Ett 90-tal diagnoser har fått nya anvisade sjukskrivningstider och riktlinjer om förväntad arbetsförmåga. Målet med projektet är att minska de rutinmässiga sjukskrivningarna. En grupp som drabbas hårt är de som har diagnoser om utmattning. Utredarna säger nu att i normalfallet skall den vara noll dagar för utmattning och lätt depression. Vid sömnstörningar kan det kanske bli några veckor. Vi vill undvika att folk fastnar i långvarig sjukskrivning. Sjukvården skall istället erbjuda stöd. Sjukskrivningar är ett samhällsproblem som vi måste komma tillrätta med. Man undrar vad det är för människor som hittar på det här idiotiska förslaget. Det kommer att slå stenhårt. Vi kommer att få fler självmord om det här förslaget går igenom. Ett effektivt sätt att ta ner samhällskostnaderna. Visst ser det lite ut som en tanke att detta kommer samtidigt som vi får arbetspass som definitivt skickar oss in i väggen.
Jämför gärna med hur man sparar på de äldres behov för att minska deras kostnadsbelastning på samhällets, för vad det egentligen handlar om är pengar och inget annat. Kostnadsbeparingar och då spelar människoliv ingen större teater. Jorden är överbefolkad redan som det är.


Det är så lågt, det är bullrigt och det kränger i kurvorna, säger spårvagnsförarna. De nya spårvagnarna har inte fått någon bra start i Göteborgstrafiken. Sedan kritiserades vagnarna av passagerare på grund av störande ljud och dåliga klimatanläggningar. Ryckandet i kurvorna är värst. Varje gång den svänger känns det i kroppen. Många har fått smärtor i ländryggen på grund av att man spänner sig hela tiden. Det pratas mycket om det här bland förare och ingen är nöjd. Göteborgs Spårvägar bekräftar att man har fått många klagomål från förare med smärtor i ryggen och spänningshuvudvärk. Flera har sjukskrivit sig. Då bytte man bland annat infästningen på förarstolarna och då blev förarna åksjuka istället. Kollektivtrafik är bra, men dålig kollektivtrafik är inget vidare och taskiga förarmiljöer ruttet. Synd att inte kårandan är bättre för då hade inte en enda av dessa vagnar rullat förrän de var fullt utprovade - nu får förarna vara försökskaniner.

En 57-årig man hotade att skjuta alla passagerare på en buss i Mölnlycke. Nu åtalas han. Mannen körde efter bussen i hög fart. När chauffören stannade vid en hållplats klev han på och skrek att han skulle skjuta alla om de inte steg av. Mannen har uppgett att han hade druckit flera starköl och att det är "alkoholen som ställer till det. Han åtalas för olaga hot, grovt rattfylleri, grov olovlig körning och vapenbrott. I mannens hem fann polisen patroner till en magnumrevolver. Inget vapen har hittats. Kollektivtrafik kan verkligen vara lite för spännande ibland - fy fan sicket folk!

Är Du chaufför, kock och snickare - då är Du eftersökt....grattis. Just nu gäller detta Halland och dit är det inte så långt. Apropå förare så har yrkesförare som kör Scania Lastbilar sin egen lilla tävling - Young European Truck Driver. Där är åldersgränsen passerad. Det lär finnas ungefär 300 000 Scania som rullar i hela världen så en sådan tävling är bra varumärkesreklam.

Kan också notera att alla bilar över en natt definierats om och blivit miljövänliga - eller plockas ner i bitar på ett miljövänligt sätt (vad det nu innebär?). Miljöbilsdemontering, Det går inte att sätta pris på miljön, men nu är den 20.000:-- lägre, Tänk Miljö Tänk XXXX, Miljöklöver, Bästa Miljöbil 200X, Miljöbilspremie, osv osv.... fanasatiskt.




---Gjort bra idag!---


Lagt golv.

Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy
eller skriv en kommentar.

Camilla Läckberg är bra, en bok kvar så har jag läst allt hon gett ut så här långt. Hon har en intressant mall att skriva efter har jag noterat. Skall bli kul och se om fler ser den mallen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad skönt det ska bli när du försvinner till Halland.
För det gör du väl?
Där kanske dom inte vet vem du är, så kanske du kan få ett jobb där så vi slipper dig på vår arbetsplats.
Men det är klart, får dom se din CV så drar dom väl öronen åt sig.
Med så många "fina" jobb bakom sig, kan jag inte förstå att du "nedlåter" dig att jobba som en simpel bussförare.
Gudskelov att man inte är arbetsgivare och har dig som anställd!!!

Axel sa...

Om alla företag låter oss arbeta i en mänsklig takt, skulle inte utbrändhet finnas.

Men hur kan en avkortad sjukbidragsbetalning få företagen att bli mänskligare? Inte ens statliga bolag är det.

Hur är det med de kommunala bolagen? I Borås är både bussarna och politikerna övervägande blå, men är kommunens helägda bussbolag mänskligt?