22 augusti 2007

Onsdagen den 22 Augusti 2007

Dikt & Verklighet


Dagens lilla betraktelse handlar om Dikt mot Verklighet samt Orsak & Verkan.

Dikten


Det finns förare i både Svenljunga och Tranemo som på fullt allvar tror att nuvarande delade tjänster strax är ett minne blott. Inget kan vara mer dröm än det -- dom tjänster vi kör nu kommer vi att få dras med och när man anser att dom är etablerade vrider man om skruven ett varv till. Enda orosmolnet torde vara om för många av "våra" resenärer började klaga hos Synpunkter Västtrafik. Ur BLs synvinkel är det bara bra om det går rykten om nya och bättre tjänster för då hoppas alla på det och alla slutar inte samtidigt.

Verkligheten


Verkligheten är som sagt att denna typ av delade tjänster har kommit för att stanna.
Verkligheten är att enigheten bland de relativt få förare som kör på de båda depåerna är så djävla låg så dom aldrig kommer ens klara att klara av att ordna ett gemensamt möte och fatta ett enhälligt beslut.
Verkligheten är att dom inte ens klarar av att organisera en vild strejk tillsammans.

Resultatet


Depåerna kommer att ha en massa missnöjda förare och detta missnöje kommer att påverka bemötandet av passagerarna. Depåerna får inga timanställda - vem vill jobba 13,08 timmar och få betalt för 6 timmar.

Effekter


Om du inte hinner ta ut din rast så faller problemet genast över till arbetsgivaren. Säg bara till trafikledningen som då skickar ut en annan förare.
Eftersom rastens utformning är sådan att den aldrig kan genomföras i verklighen (bara på pappret) är det bara att ha en reservförare ständigt stand by.

Allt detta nya med delade tjänster och jättelånga arbetsdagar och en massa åkande fram och tillbaka betyder för mig som inte har gångavstånd till arbetet att jag åker lika många mil som om jag arbetade i Borås, Ulricehamn eller Värnamo, fast jag kan inte dra av för milen för hemresa på rasten, men om jag hade kört till orterna ovan får jag göra avdrag. Alltså en ren lönesänkning och inget annat.

.-.-.-.-.-.-.--.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.---.-.-.-.-.-.-.--.--.-

Läser på hemsidan för en bredbandsleverantör att med 8 Mbit/s tar det 20 minuter att ladda ner en film. En rätt intressant info och inte ett pip om upphovsrätt och annat trams.

---Bra gjort idag---


Har varit på Östra Sjukhuset....svaren kanske inte var sååå bra!

Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy
eller skriv en kommentar.

Inga kommentarer: