01 juli 2007

Lördagen den 30 juni 2007

Omvärlden blir alltmer komplex och svårbegriplig och affärsverksamhet handlar allt mindre om att effektivisera och planera, och allt mer om att tolka omvärlden bäst och sedan agera därefter. Scenarioplanering är ett nytt unikt verktyg för att skapa bättre omvärlds- och framtidsbilder som ökar insikten om omvärldens förutsättningar.
Ledsen grabbar men vi är kvar på effektivisera stadiet...återkom om 10 år.

Så det kan bli när buss saknas


Det kunde ha gått illa när en personbil med fyra ungdomar i ålder 15-17 körde av vägen i Svenljunga strax före midnatt på fredagskvällen. Den 16-årige föraren som inte bara saknade körkort utan dessutom är misstänkt för rattfylleri, kunde inte hålla bilen på vägen.
Ingen i den bilen hade åldern inne. Verkar som dom dessutom var föräldralösa - ingen hade i varje fall koll. Det hade garanterat varit bättre och ta nattbussen.

Front Rider -- kan det vara en busschaffis tro? Man sitter i vart fall längst fram.


------------------------------
Lite vid sidan
------------------------------


I bland blir man rent ut sagt skakad av människors okunnighet - och framför allt när dom öppet visar den. (Nu kastade jag nog sten i glashus, men va då).
Vi ,hustrun och jag, deltog under nästan 17 år i en liten publikation kallad SjötoftaBladet. Absolut inget märkvärdigt. En ytterst lokal tidning i A4 som utkommer fyra gånger per år.
Vid millenieskiftet skadades min hustru svårt av en halkolycka (som hos aldrig fick ersättning för) och har sedan dess varit invalidiserad (främst rörelsehindrad).
För en tid sedan sparkades hon ut ur lilla SjötoftaBladets redaktion utan att man berättade det för henne eller på annat sätt talade med henne. Hon blev givetvis ledsen.
Men å andra sidan följer SjötoftaBladet bara de politiska partiernas linje. Om Du blir en fattig invalid har vi ingen nytta av Dig - TACK Å AJÖ! Tro aldrig på fagra löften från något politiskt parti, speciellt inte om löftet har koppling till utgifter......

Vi har nu i sju år kämpat med ett haltande sjukvårdssystem som ännu inte lyckats diagnostisera varför hustrun är invalid - kan det ligga ekonomiska motiv bakom? Men vi håller fortfarande på..... Trots en totalt oförstående omgivning.
Hon har oerhört svårt att acceptera att hon inte längre har full handlingsfrihet - något som samhället runt henne inte fattar. För omgivningen handlar det bara om passivitet och ointresse -- vilket visar på en skrämmande brist på kunskap och empati. Något som jag idag vet att flertalet invalidiserade skriver under på. Man önskar att dessa inskränkta personer blev invalider, om så bara för några dagar.

Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy

2 kommentarer:

Axel sa...

Jo, den där tidningsnotisen om bilolyckan visade på många olika dumheter:
- ung förare
- utan körkort
- alkohol
- mörker
- regn förmodar jag, här regnade det iallafall en hel del den natten
- verkar som om den där nya organisationen Planka är inblandad också. :o)

Jöran Spångberg sa...

Allt tyder på att Du har rätt...

Någon sa att vid 15 år ålder lämnar dom in hjärnan. Vissa glömmer att hämta ut den igen vi 21.