19 juli 2007

Torsdagen den 19 juli 2007

---Tankar för dagen!---


Ja Du lelle dagbok...det finns mycket att fundera på här i världen....
Gammal hederlig hederlighet är ett område känner jag.

Att vi har hamnat där vi är... beror på två depåers beroende av varandra och där man trots detta inte kunnat hålla sams, bytänket har varit starkt hos somliga.
Tranemo gick redan för något år sedan sin egen väg och bakom ryggen på Svenljunga och Svenljunga gjorde den gången det bästa av den situationen, men i år spädde en tredje part på fejden genom att ordna en tävling mellan depåerna där Svenljunga inte var intresserad av att delta... Därför är sommartjänsterna signerade Tranemo och Hösten/Vinterns BL HK och en datamaskin. Om Svenljunga har gjort rätt eller fel får andra avgöra.... Vem som helst får ta över det jävligt otacksamma uppdraget att göra tjänster på lokal nivå under dessa förutsättningar... jag har hållt på sedan jag började på BL 2001 och är djävligt trött på detta eviga tjat och på folk man inte kan lita på. Personer som gör något helt annat i tron att dom gör den egna lilla gruppen en stor tjänst.
Facit har vi fått nu....
I sammanhanget kan det vara kul att återge en kommentar: "Det gäller bara att få tag i tillräckligt många förare som klarat SFI."

En arbetsförmedlare i norra Sverige gjorde följande uttalande i radion idag: -Det är lättare att flytta maskiner än människor. Tänk så fel han har. På BL tex råder den motsatta uppfattningen och detsamma tycker regeringen. Så arbetsförmedlaren önsketänkte bara högt i radio.

Att köra direktbuss linje 100 till Götet måste vara ett smörpass. Jag räknade till cirka 20 mp3-spelare bara på bussens vänstersida. Att använda utropet måste vara som att skrika i rymden.

Vår kära Tranemo Kommun har fått beröm och personalen känner sig både trygg och sedd och man omorganiserar inte gärna. Alla upplever jobbet som tryggt och det är få sjukskrivningsdagar...
I Svenljunga har det hela sommaren varit blomlådor på räckena på bron och det ger ett inbjudande och trevligt intryck. Däremot är det knappast särskilt hedersamt att tätorten åter figurerar i sammanhang där våldtäckt förekommit. Tyvärr var det så i morse när jag kom till terminalen. Blåa polisband spärrade av ett större område.

En liten väsentlig detalj kunde noteras idag. Våra "förebilder" i trafiken, polisen, var idag inga bra förebilder. Man uppvisade ett rätt omoget beteende dessvärre.

---Gjort bra idag!---


Haft full jobb med att bromsa mig in i tidtabellen.
Tre resenärer på ett sjutimmarspass är fullständigt sanslöst. Har ingen i vårt område "gått på" Västtrafiks reklam?!

Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy

Inga kommentarer: