13 juli 2007

Torsdagen den 12 juli 2007

---Tankar för dagen!---


Hej igen dagboken...vet Du att idag är det sådan där regnig sommartorsdag i Borås. På Stora Torget kommer Shirly Clamp att stimma omkring och dagens dansband heter Bhonus.
Som grädde på moset konkurrerar Elfsborg med att spela fotboll mot AIK och om allt stämmer så vann hemmalaget med 2-0. Mina sagesmän log i alla fall så öronen flyttade på sig. Även i BT vann Elfsborg - det var inte många spaltmillimeter på Shirly men dessto fler på "Bella".

Vår trafik 'flöt' på som vanligt....det störtregnade ju mellan varven.

Borås Lokaltrafik - Praktikant stod det på den blanka fina skylten vilket tydligen bland annat betydde att man inte behövde betala för resan. Vad man praktiserade framgick aldrig heller. Men som jag kunnat konstatera så många gånger tidigare är BL ett kommunikationsföretag som inte fixar de interna kommunikationerna. När det gäller den interna informationen gäller den gamla spionregeln - Du får bara veta så mycket att Du klarar av att köra Din tjänst - allt annat ska Du skita i.

Jag blev påmind om en annan intressant observation idag. Det spelar ingen roll om Du parkerar bussen 200-300 meter från en hållplats. Står den så den syns så måste man kunna kliva ombord även om det är sisådär en 25 minuter till avgång. Det är ju självklart! Chaufförer har ju aldrig rast eller så...löjligt påstående.

Sedan skulle jag kolla tidtabellen för linje 302/360 i Svenljunga och då fann jag till min förvåning att tidtabellen var extremt barnvänligt placerad cirka 30 cm ovan mark.

Vet inte om jag är ensam om att fundera över på hur många sätt det finns att sitta på ett bussäte. Det är i vart fall oerhört populärt att INTE ha fötterna på golvet.

Sedan kan man också undra hur länge denna vagnen rullat runt med intorkade spyor under sittdynorna längst bak? Det luktade i vart fall rätt illa - så det var nog läge att avlägsna dem NU.

Med tanke på de senaste dagarnas små händelser tycker jag att det finns det anledning att ta sig en funderare över om man trots allt bara är en nyttig idiot? Man tror att man har rätt självbild fastän man i själva verket omedvetet går andras ärenden. Det är då det är dags att stoppa upp och fundera på vad man håller på med!

I Borås kämpar skyddsombudet för Lokaltrafiken vidare för att bli av med alla skadliga vägbulor och i Tranemo gör man nya vägbulor på löpande band. Logiken är glasklar. Bilverkstäderna har för lite att göra och vi vill inte ha någon kollektivtrafik i Tranemo Centralort och därför har vi byggt så många hinder vi kunde komma på runt bussterminalen.

En sak slår mig när jag ser detta med ojämn körning. När man kör lugnt och mjukt är det faktiskt ingen som lägger märke till att det faktiskt finns en chaffis längst fram, men om Du gasar och bromsar och kör som en biltjuv då lägger dom ta mig fan märke till Dig i varje fall.

En otroligt lönsam bransch är lobbybranschen där förre stadsministern G P nu är kung. Ena dagen socialist och nästa kapitalist... det gäller att följa pengarna. Lägg därtill vår nuvarande finansminister vars definition av arbetslinjen är supertydlig: Jobba, jobba, jobba och klara Dig själv! Samhället skall under inga som helst omständigheter stötta Dig. Är Du studerande skall Du arbeta heltid och studera heltid. Annars får Du enbart arbeta och skita i studierna. I den världen saknas empati totalt.

---Gjort bra idag!---


Har avstått från att tala då jag inte haft något att säga - fast å andra sidan har jag inte mött nån att tala med.
Det snackas alldeles för mycket skit.
Undvikit att ifrågasätta motståndarens motiv.

Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy

Inga kommentarer: