18 juli 2007

Onsdagen den 18 juli 2007

---Tankar för dagen!---


Tjena dagboken - nu är det dags att ta en skrivarkurs. Det känns som om det skulle behövas!
Min inre kompass säger mig att det börjar bli läge. När man sedan får syn på en tidning som heter "tjuvlyssnat" stärks den känslan - för hur mycket kan inte tjuvlyssna på i en buss.

Hallgrens Buss har problem med att tolka vägmärken och har trafikerat hållplatser på Resecentrum varje dag i denna veckan medan Vårgårdabuss tycks ha fattat galoppen - Boråsbilister däremot kommer aldrig att förstå vägmärken som hindrar dom från att köra precis där dom vill. Bussarna i Borås med omnejd är bara ivägen och man kör som idioter bara för att ta sig förbi. Till bussföretag med läs och skrivsvårigheter sällade sig Tage Carlsson i Vartofta och Lidbergs från Halland någonstans.

Tar man sig en liten funderare på vintertjänsterna så har varken Tranemo eller Svenljunga's förare fattat allvaret ännu. I Tranemo tyckte en att det där fixar NN. Godnatt säger jag.
Skene har gjort sina egna tjänster i lugn och ro och har i stort sett fått som gruppen vill ha det. Kan undra om någon ens kommit på att dom kunnar göra så när Svenljunga & Tranemo skall "tvångsstyras". Om de två depåerna måste tvångsadministreras eftersom dom inte kan samarbeta så är detta resultatet. Det kommer med andra ord att bli 12-13 timmars-dagar de närmaste 43 veckorna. Det är bara att inse...
Fast jag har fått en del rätt intelligenta kommentarer på detta efter kontakter med olika förare på de båda depåerna...dom har aldrig haft problem att samarbeta så varför skall dom drabbas??? Jättebra fråga. Intresset från "ansvariga" har varit iskallt. Samförståndslösningar verkar ännu inte kommit upp på bordet.... kanske lite påtryckningar från förarna hjälper...

Våra timanställda håller på att ompröva sin situation sa dom...fast med ord som inte ens lämpar sig för en blogg.

Jag räknade på det hela för egen del:

  • På jobbet·········13 timmar

  • Restid···············01 timma

  • Sovtid···············08 timmar

  • Äta och prata···02 timmar


Nu är det ju inte helt säkert att fritiden mellan två pass blir 11 timmar och då får man utesluta äta och prata.


Råkade kolla de synliga delarna till AC:n inne i en buss. Fy vad snuskigt! Jag undrar om det där är så där nyttigt egentligen. Måste kolla med fackfolk senare. Så kollade jag på textilier i tak och väggar och det var det mest korkade jag gjort -- kära allergiker: Ta en annan buss än denna är Du snäll.

Förr om åren hade vi faktiskt tid och råd att årsstäda bussarna in- och utvändigt och då tvättade vi både tak, väggar, golv och säten samt bagagehyllor och gardiner. Vi skrubbade även taket utvändigt - idag har vi inte råd längre och dom är för övrigt snart avskrivna helt.

Det nya nu är att Arbetsgivarna skall få leta efter arbetskraft i hela världen, även om det inte är brist på den typen av arbetskraft. Arbetslösa skall ta jobb vart som helst i Sverige och familjer skall splittras!
Det är som när överklassen leker arbetare - dom fattar inte ens vad dom håller på med....
Det som är lite märkligt i detta att vi först skapar ett system där en stor andel kvinnor avstår från att föda barn och sedan tvingas vi in i en situation där vi måste importera arbetskraft. Ännu märkligare blir det när vi inte ens förmår ta tillvara den som redan finns i landet.

Storsvindlare med 36 mille skyller på tvångstankar. Fick jag bara 10 mille skulle jag också "köra" med tvångstankar om jag var säker på att jag kom undan med det. Hederlighet tycks vara ett fullständigt omodernt förhållningssätt -- titta bara på dagens politiker som byter åsikt från före till efter valdagen. Dom är definitivt stilbildande för hur ett framgångskoncept ser ut.

---Gjort bra idag!---


Något så kallat "marknadsundersökningsföretag' ville veta allt om vårt DigitalTV-tittande och efter en 1/2 fråga kröp det fram att man ville sälja ett abonemang på ViaSat...då fick "undersökaren" veta att sådan skit betalar man inte för....
Hela "marknadsundersökningen" tog cirka 60 sekunder....
Hann lägga till att Boxer och Canal Digital inte heller skall göra sig besvär....

Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy

1 kommentar:

Anonym sa...

Your blog is very interesting!
Please, send me the photo of your pc desk and the link of your blog.
I'll publish on my blog!.
Thanks Frank
EMAIL: pcdesktop1@gmail.com