06 juli 2007

Fredagen den 06 juli 2007

Långkörardag


Började klockan 07:00 och slutade 20:00.
Har kört på förlängda ryggmärgen mest hela dagen och varmt har det varit. Som varmast har utetemperaturen legat kring + 25 grader och värmen på förarplatsen skall vi inte tala om. AC:n på Volvo Carrus är enbart avsedd för de passagerare som sätter sig bakom bakdörren. Längre än så når inte kylan. Å andra sidan ser varken luftintag eller utblås så där hälsosamma ut så man skall nog bara vara tacksam över att man inte får i sig den luften.
Såg för övrigt en kul reklamgrej som jag gjorde om lite "tänk dig mobil skönhet inifrån och ut -- SETRA"

En sak klarade jag inte av idag och det var att för en familj förklara hur Västtrafik tänker när det gäller kollektivtrafik Svenljunga - Mjöbäck - Älvsered..speciellt inte kvällar. Det enda ärliga rådet var att skaffa bil och det är ju inte så smart att behöva göra det.

Medans jag kommer ihåg det: Fick hela 90 minuter tillsammans med hustrun innan det var sägndax igår. Inte mycket till socialt liv!
Veckans veckobrev innehöll en intressant uppgift -- vi skiter i Era listombud och ni anställda på depåerna för era tjänster för vintern kommer i början på nästa vecka.... då flertalet av er är på semester och inte kan protestera.

För den som läser att vagn 244 körde ryckigt och att passagerare ramlade i bussen - är det rent djävla nonsens - ingen passagerare har ramlat i vagn 244. Däremot stoppade polisen bussen och från BL:s sida har inte hörts ett enda pip. Så nu rullar den vagnen utan skattelapp där bak.

"Första delen av utbildningen Hot och Våld i kollektivtrafiken är nu genomförd" och jag har inte en susning om vad det rör sig om. Det rör troligen inte depå-nivå.

Fick en intressant fråga idag som jag absolut inte har något svar på ännu. I Vägverkets anvisningar om kör- och vilotider samt Vägarbetstidslagen som trädde ikraft 11/4 2007 står bland mycket annat att körtiden får vara längst 9 timmar per dag och att en körperiod får omfatta högst 4,5 tim och att rast är 45 minuter.
Rytmen är alltså 4,5 +0,45 + 4,5 = arbetsdag.
Men detta gäller uppenbart inte oss. Jag kunde faktiskt inte svara på varför vi är undantagna.....men å andra sidan är jag bara ett simpelt numera förbigånget antagligen före detta listombud (det är tydligen lättare att gå förbi listombuden och gå direkt på klubbordföranden - som alltså agerar listombud i vårt ställe. Det är i vart fall den faktiska gången i processen.).

Liten reflektion. Nästa område som vår kära regering vill ta sig an är arbetsrätten och där vill näringslivet med lite snygga omskrivningar avskaffa strejkrätten. Jobba eller dö är den inställning som gäller och helt i linje med detta lägger man ner socialförsäkringsnämnderna och gör försäkringskassan till envåldshärskare. Försäkringskassans beslut blir lag.
Att det sedan framkommer att den förhöjda a-kasseavgiften enbart är en förtäckt skatt gör inte mig förvånad och så småningom kommer det att uppdagas att den förhöjda premien på olika fordonsförsäkringar också är förtäckt skatt. Fast det visste vi vanligt dödliga redan.

Praktisk verklighet. När en person säljer en sak är den värd säg 100:-- och när samma person vill köpa tillbaka samma sak är den värd 45:--. En mycket intressant filosofi.

............

Gjort nått bra idag!


............
Nått rätt måste det ha blivit för majoriteten har tackat för skjutsen.
Dessutom har jag hjälp kollega på annat bolag att få upp lastluckorna
samt burit gods in och ut och in och ut...

Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy

Inga kommentarer: