26 juni 2007

Tisdagen den 26 juni 2007

Regn, regn & åter regn = vattenplaning


Vad har vi sett egentligen? Jo att de stackars stationsvärdarna på Resecentrum har svårt att få tiden att gå. Långa stärkande promenader är en lösning. Många passagerare frågar den uniformarade personal som råkar finnas till hands. Nu har jag ännu inte riktigt kommit på om dessa stationsvärdar har hand om både Resecentrum och Järnvägsstationen, men man patrullerar i vart fall båda områdena med råge. Centralbron ingår nog också. Måste fråga vid tillfälle.

Ett list(igt) ombud har blivit entledigat och nu återstår att se vem som skall axla den fallna manteln? Det finns helt klart gränser för vad man gör och säger, fast jag vet inte - för jag är inte inblandad i denna 'soppan'.

Granndepån skulle visst ha något möte om höst/vintertjänsterna...trevligt.....dom ligger tydligen långt före oss för vi har inte ens sett en antydan till sådana tjänster. Jag hoppas att inte tjänstgöringslistor etc blir i samma stil som nu under sommaren för det vore en direkt katastrof.

Apropå sport och då närmast fotboll kunde följande mening avlyssnas här om dagen: "-Man skulle trilla lite mer för att få fler frisparkar." Är detta sport eller teater? Svaret är nog teatersport!

Noterar också att grannorten Göteborg vill ha lite egna regler rörande dubbdäck och hastighetsreglering som "staden" inte vägverket beslutar om. I sanning en rund Region.

Kunskapen om trafikmärkens betydelse tycks haltande......

Som märket säger är det ENDAST bussar i LINJETRAFIK som skall in förbi skylten...men men..

Den tunga lastbilstrafiken har av allt att döma sina egna unika regler - som att använda busshållplatsområden som viloplats.


Humorn tycks ha flödat i Svenljunga under Midsommarhelgen när ett väderskydd med varmkorvreklam blivit nedkladdat med tomatsås. Dessutom satt tidtabeller i hållplatsskåp lite snett - som någon slags symbolik över helgen som gick snett?


Farbror Sid har idétorka just nu....men jag hittade denna:
"Certifieringar... inte nu igen...! Joo... jag måste... när man sitter och hör att de ändå inte kan upplysa om de mest enkla självklara regler... men certifieringen sitter där så fint... till vems och till vilken nytta... inte resenärens, så mycket kan jag säga..."
Vågar man hålla med utan att bli entledigad?!
Käre farbror Sid funderade liksom undertecknad på att byta till Metro-bloggen. Tyvärr var den redan fulltecknad samma dag som Metro kom med nyheten... det blev inget byte för min del heller, och där rök den löneförstärkningen.
"I dessa tider då alla pratar om miljön, alla värnar kollektivtrafiken, alla vill att fler och fler skall resa med kollektivtrafiken, och det är bra. En ny och rätt väg kan vara att se till att vi har en kollektivtrafik som får kosta... kvalitet kostar... nöjda förare kostar... bra utbildning kostar... bra bussar kostar." Jag är ledsen att behöva säga detta till Dig Farbror Sid men just nu är utveckligen för vår del på väg rakt motsatt håll.
Kollektivtrafik får inte kosta, nöjda förare knäcker vi med knäppa arbetsscheman där man kör samma pass flera dagar i rad. Utbildning....???...vet inte riktigt vad det är! Man lär köpa in nyare bussar till stadstrafiken har någon sagt, men det gäller inte oss. Däremot har vi tappat ytterligre turer kvällstid och det har nu blivit så galet att t ex linje 301 från Tranemo (19:20) kör i ensamt majestät tur och retur Tranemo - Borås utan inblandning från 302. Senare på kvällen (20:50) gör linje 302 samma sak utan 301-inblandning???? Mycket märklig ordning....Mejat vår trafikchef och vår facklige ledare om saken - för det känns som om någon gjort en 'tavla'. Någon sådan ordning har vi inte haft tidigare. Väntar på reaktion.....
Åter till Farbror Sid: "Tjänar inte kommunerna på att fler reser med våra bussar. Tjänar inte alla på att vi har bra och nöjda välutbildade förare som kör omkring i ett bra arbetsredskap som fungerar... ge en förare en undermålig buss, ja vadå... inte mycket händer, för då blir det helt plötsligt föraren som har allt ansvar för att turen går... i de flesta andra yrken skulle undermålig utrustning icke godtas det skulle ta hus i helvete..."
En undermålig utrustning leder under stundom till ryggbesvär.....fråga mig just nu!

Så här på sommaren är det få som läser bloggar - och jag har till och med hört antydningar till att det är så lätt att blogga att man skulle börja själva. Jag säger bara grattis! Sätt igång!
Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy

1 kommentar:

Anonym sa...

Idétorka... desillusion snarare...
läs mer på bloggen...