16 juni 2007

Lördagen den 16 juni 2007

Typiskt att just vi skall drabbas, men det är för att vi är minst. Våra tidtabeller är försenade och utkommer först EFTER trafikstarten stod att läsa i bladet, så nu får man ha en bärbar dator med internetkoppling och koppla upp sig mot reseplaneraren föreslår man på Västtrafik. Kan ha tolkat någon detalj fel, men NÄTET är lösningen på alla problem och eftersom vi bland annat snackar om Tranemo så ÄR nätet ett problem i sig.
Dock skall tilläggas att vi fått en tidtabell i brevlådan....igår!

Veckobrevet var på depånivå inget upphetsande. Det enda som jag hittat är att HAN sagt till trafikchefen att tjänsterna i Svenljunga + Tranemo är klara helt Okey. Jag ber att få anmäla avvikande mening. Men nu har det knappast någon betydelse och trafikchefen har annat att göra än att läsa gnälliga dagböcker på nätet. Fast om vi på detta sätt ska acceptera att regler i avtal etc åsidosätts så accepterar vi också att man med några penndrag raserar vad andra under lång tid kämpat för att åstadkomma. I mitt fall är ett antal tjänster olagliga och ett flertal bryter mot gällande avtal. Hur det kan bli Okey övergår mitt lilla förstånd.

Detta med tomgångskörning vid ändstationer har minst TVÅ sidor - dels att bussen avger avgaser i någon form, dels att det är förbjudet samt att AC:n står stilla och att bussen blir het innuti till men för passagerarna. Det är lite synd att den tekniken inte kommit längre så att det går att hålla fordonet tempererat rätt oavsett årstid.

Det är också okey att som bussförare använda mobiltelefonen vid behov och i tjänsten (så klart). Privatsamtal är redan förbjudna sedan över ett år tillbaka uttalar sig vår eminenta trafikchef i pressen.
Kommunikationen med ledningscentralen skall ske via radio (vi får bara in 102,9 på våra) så vi får rätt ofta ta till den privata mobilen för att få systemet att fungera och utan ersättning ska tilläggas. (Några har visst ersättning dock inte alla).




Som pessimistkonsult får man självklart ta sina smällar. Man bestämmer alltså själv om man skall vara vinnare eller looser. Har man bestämt sig för looser så är det självuppfyllande och har man beslutat sig för vinnare blir det bara yttelite jobbigare. Eftersom man skall sortera bort all negativ info och bara ta emot positiv info så blir det stackars hjärnkontoret inte överbelastat. Så nu skall vi alla mata in bara positiva tankar....Äntligen får man jobba 41 timmar i veckan istället för 38....

Linje 360 trafikerar inte heller denna perioden andra hållplatser än Bryggaregatan / Söderbro. Anslutning till Falkenberg har bytt bokstav från det naturliga F till det anonyma B. Nu gäller det också att hålla koll på vilka linje 303 som inte trafikerar Daltorpsskolan.

Att mörka


Faaaan vad jag ogillar folk som ljuger eller avstår från att säga sanningen. Jag frågade vår lagledare här om dagen om han skulle vara kvar men han visste inte sa han. Nu visar det sig att han skall sitta på kontoret hela sommaren och köra så lite som möjligt medan vi andra ska köra arbetspass som motsvarar cirka 41 timmar/veckan. Det kallas solidariet? Sånt gillar jag inte....

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Tankelek
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Tänk Dig fem grupper med en ledare och en vice ledare i varje samt 15 medlemmar. De fem grupperna är ihopkopplade genom en union.
I början är alla aktiva i alla grupperna men efter en tid sjunker engagemanget och antalet aktiva i varje grupp sjunker till cirka 4 stycken. Vad gör man då? Jo de aktiva använder Unionen som en egen grupp. För att försöka bredda basen ytterligare försöker två Unioner att samarbeta, men då uppstår maktkamp eftersom de två Unionsledarna är jämnbördiga.
Tänk vad verkligheten liknar denna tankelek.......

Riktiga jobb


Vi är ett bemanningsföretag inom industri, lager och kontor. Vi är börsnoterat och finns idag på många orter i Sverige. Vi har en hel drös anställda och omsatte en massa Mkr 2006. Vi är certifierade mot ISO 9001 och ISO 14001. Vi har kollektivavtal med LO och HTF. Vi är medlemmar i Almega-Bemanningsföretagen och är ett Auktoriserat Bemanningsföretag. Vi söker just nu en person för uthyrning till en kund. Den vi söker skall ha erfarenhet. Du bör också ha allmän kunskap. Som person är du driven, positiv och kvalitetsmedveten. Helst skall Du vara 25 och har en 60-årings erfarenhet När kunden inte vill ha Dig längre placerar vi kanske om Dig eller så får Du kicken.
Vart tog alla 'riktiga' jobb vägen. Hur skall en sådan här figur planera sin framtid? Fast detta ÄR framtiden - flexibel arbetskraft på projektarbeten. Jag skulle ju tänka positivt.


Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy
eller skriv en kommentar....

Inga kommentarer: