11 juni 2007

Måndagen den 11 juni 2007


:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Så om något seriöst bussföretag råkar läsa denna blogg
så finns det ett antal erfarna och rutinerade bussförare
till hands - det är bara att höra av sig....
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Sverige är fantastiskt


Så är det på gott och ont.
Vad har vi då lärt oss idag. Jo att privatister som övningskör med förtjusning använder busshållplatser som instruktionsplats. Man anar boråsarnas brist på respekt för busshållplatser.
Värst är dock alla dessa mer eller mindre trimmade EU-moppar. Jag vill absolut inte vara en som först fäller en sådan totalt ansvarslös dåre. Okey att man har hjälm på huvudet - med sedan blåser man fram i 55-65 km/tim i klänning, t-tröja, bar överkropp osv... Jag vill inte ens vara nära när någon av dessa kör vält.

Att man kan få blåsa i alkoholmätare när man kör buss...en sensation.....för det är andra gången på 6 år och dessförinnan har det aldrig hänt. Eftersom jag inte nyttjar den sortens drycker så har jag ingen anledning att se annat än road ut. Polisen var jättetrevlig och lät mig blåsa på studs och sedan dra vidare så att det hela blev som ett normalt hållplatsstopp.
Ops så förargligt var det för eleven som råkade ta fel skolkort idag...han hade det han anmält förkommet...
Sedan är det allmänt känt att skolelever bara får begagnade skolböcker i skolan (vi har ju inte råd att ge dom färska skolböcker i detta högskattesamhälle) och då är det självklart så att man behöver en ny tidtabell varje dag. Det måste vara en häftig upplevelse att få bläddra i något som är obegagnat.
Det behövs inga myntbord i BL's bussar längre, vi skall inte hantera mynt och vi behöver alltså inte heller släpa runt på en tung mynthållare. Besked från HAN idag. Tänk att man gjort fel i 40 år, utan att veta om det.



Att det är lite snett och vint förstärker bara det amatörmässiga intrycket.


Det går alldeles utmärkt att jobba under resan -- fråga våra förare. Så står det på en del av våra bussar. Nu har det visat sig vara en LÖGN! I dagens GP står det klart och tydligt att bussförare inte får jobba under resan. Det handlar givetvis om mobilpratande bussförare i Göteborg. Kör Du lastbil är det Okey och ofarligt (godset lär ju inte klaga). Taxifolk pratar i nallen -- handelsresande, servicefolk av olika slag gör det, polisen gör det fast dom har å andra sidan inte 78 åsikter bakom sin rygg. En tunnelbaneförare eller en lokförare kan inte ses av passagerarna och på samma sätt borde bussföraren kunna separeras från passagerarna under färd. Då skulle trafiken definitivt bli säkrare. Nu är det endast en liten grupp förare som försörjer sig på att förflytta sig som drabbas.
Egentligen är det otroligt klantiga förare som inte använder sig av handfree och ingen märker nått och alla är lyckliga.

Uppräknad tid


Detta är nog ett av vårt kollektivavtals mest bedrägliga inslag, uppräknad tid. En rast på ett visst ställe genererar uppräknad tid till exempel. Frågan är då vad som händer sedan. Svaret är INGENTING om du inte råkar vara timanställd. För den uppräknade tiden får INTE RÄKNAS!
Den får absolut inte räknas in i tjänstgöringstiden och den maximalt tillåtna ordinarie arbetstiden per arbetsdag (tjänst) är 10 timmar.. Detta skall dock enligt HAN tolkas som att den inte bör överskrida 10 timmar. Intressant tolkning där måste jag säga, kan det vara språksvårigheter?

Depåerna


När skall depåsmusslet upphöra. Nu kom HAN och gav vår fd lagledare en present och då har dom två inte umgåtts innan detta med omorganisationen av depåerna började. Jag springer all världens väg. Den andra fd depålagledaren frågade mig när tjänsterna blir klara - sluta nu med denna cirkus... Det är 6 dagar kvar och om ingen sätter ner foten blir det en rejäl soppa denna sommar.

Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy

Inga kommentarer: