22 juni 2007

Fredagen den 22 juni 2007 Midsommarafton

För Dig som trodde att vi har tryckfrihet och yttrandefrihet.


Det är INTE okey att skriva om det inre livet i företaget (illojalt).
Det är INTE okey att skriva om invandrarskämt (rasism).
Det är INTE okey att skämta med olika särintressen (osmakligt).

Det där med linjetrafik är lite luddigt begrepp för vissa. Denna bussen går varje dag till Siljaline. Den "snor" varje dag en linjebusshållplats.



Samma taxa inom hela Västtrafiks trafikområde tycks förbli en utopi. I Göteborg förekommer den ena avvikelsen efter den andra. Nu skall pensionärer eventuellt få åka gratis. Kommunstyrelsens ordförande säger: "Pensionärer i Göteborg ska inte behöva ha bil". Med tanke på att det är en lavinartat ökande skara så är det ju ett sätt att minska på biltrafiken i Göteborg och gynna både kollektivtrafiken och pensionärsresor med buss.
I huvudkommunen återinför man istället trängselskatten.
  1. Man vill minska bilåkandet i Stockholm

  2. Hindra övriga Sverige från att besöka huvudkommunen

  3. Värna om de nationella instutitionerna, så som Skansen, så enbart Stockholmare går dit.

  4. Värna om teaterlivet så att inte lantisar kommer på besök

  5. Tjäna ytterligare pengar på bilismen (någon tok tror att dom skall satsas på kollektivtrafik).


Sill utan snaps är en dj@!&ka blandning fast jag har klarat mig utan snaps i 50 år nu och kan intyga att dagen efter aldrig varit något problem...däremot skall man INTE berätta vad de snaps-ande kompisarna gjorde under kvällen (och i synnerhet inte under natten - alltför ofta på fel plats [kropp]).

"Det är inte lätt att pasa en tid på socialen när det inte finns någon kollektivtrafik för att ta sig dit."
Polisen i VästSverige är bönhörd...kollegor som kör våra lördagstjänster är bönhörda...... det ösregnar och det skall det göra hela midsommarafton. Vi får hoppas på en lugn och nykter trafik.

Med den nya arbetslinjen så måste även AMS banta. Alla som inte jobbat på AMS skall nu bort och då snackar vi om cirka 800 personer som suttit och rullat tummarna i alla år.

Häftigt är att en amerikansk indianstam nu äger 'Hard Rock Café'. Smart.... Undrar just när samerna i norr tar över Pressbyrån.

Socialtjänsten har uppenbarligen en hel del likheter med kollektivtrafiken - det är billigt med timanställda. Båda tycker att timanställda är lösningen på i stort sett allt. Att vårdtagarna inte har samma person som kommer varje gång faller under begreppet omväxling. Att ingen av dessa hemtjänstare gör lika ingår i äventyrskonceptet. Vart är min rollator idag då?
Förr i tiden kom samma person dag efter dag och dom lärde sig vårdtagarens behov, men så kunde det ju inte gå till så man drog igång ett system med timvikarier istället. Det nya nu är att i varje hall kommer man att sätta upp en "foderstat" á la stall där det står varje vårdtagares behov.
Det är allt en jäkla tur att man har en far som klarar sig utan ett sådant här uselt system.
Personligen undrar jag vart gränsen för bedrägeri går. I mina ögon är den passerad med råge.

GLAD MIDSOMMAR


Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy

Inga kommentarer: