25 juni 2007

Måndagen den 25 juni 2007

En ny vecka


Vad skulle en ta sig till om man inte hela tiden utforskade sin omgivning...man lär sig ständigt nya saker och både om mänskliga beteenden som trafikmiljö och det som hör samman med detta. Livet är verkligen ett enda långt lärande.
Exempelvis kom RegionsMagasinet ut lagom före midsommar och vi fick en mängd pekpinnar om alkohol - som sagt strax innan midsommar.
"Jag behöver ingen sprit för att ha roligt." Så är det bara! Men den sida i Magasinet som jag ändå fastnade för var sidan med olika vardagsdrycker som innehåller yttelite alkohol. En oskyldig 33 cl cider med 2,25% alkohol motsvarar 1,9 cl 40%-ig sprit. En burk (50 cl) med 3,5% öl är detsamma som att sätta i sig 4,4 cl 40%-ig sprit. Ett glas lättvin (25 cl) skall vi inte en nämna egentligen...gräsliga 7,5 cl 40%-ig sprit.
Du kan räkna själv enligt följande formel: volym% x mängd i cl x 0,025
Vår kära kropp förbränner ungefär 1,5 cl 40%-ig sprit i timman så den där lilla oskyldiga ciderburken kräver över en timma för att vara ute ur systemet (jaja kroppen då ra). En rätt tankeväckande uppgift.

Förarnytt Sjuhärad innehöll inga trafiknyheter som direkt berörde vår trafik denna gången. Indirekt är vi ju alltid påverkade.
Snart flyttar "körspecen" in i en liten dator vid förarsätet är något jag tror kommer att dröja rätt länge för vår del. Dessutom är det redan för mycket 'skräp' runt förarplatsen som trotsar alla ergonomiska tankegångar.
VT7 har fått en ny affärsområdeschef - en för oss rätt överflödig kunskap eftersom vi aldrig lär träffa den unge mannen.
Det hetaste ämnet just nu är nog ändå linje 100 mellan Borås & Göteborg. Det absolut svalaste ämnet är att antalet turer på dygnet till och från Svenljunga har minskat kvällstid.

Strålkastarens målgrupp har jag länge funderat på vilka det är, men jag tror att det är resenärerna som är målgruppen. Fast sedan får jag upp en artikel om utbildning för Västtrafiks kundservice och då är nog tidningen en personaltidning för Västtrafiksanställda (alltså inte oss). Tydligen har Swebus-anställda i Skövdes stadstrafik gått på försäljningskurs en 1/2-dag. Storstilat! Intressant var också påståendet att förarnas inställning till jobbet påverkar deras relation till resenärerna. Företagens inställning till förarna nämndes däremot inte.

Glöm inte att bläddra bakåt nån vecka och titta på olika kommentarer.


Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy

Inga kommentarer: