23 juni 2007

Lördagen den 23 juni -- dagen efter!

Tjatig - jag???


Jag tycker fortfarande att den lokala fackklubben i Borås skall ge ut någon form av månatlig informationstidning till alla medlemmar som håller dom uppdaterade i vad som händer lokalt. I dessa tider då en arbetsgivare av rent ekonomiska skäl tar alla möjligheter till att förbilliga sina personalkostnader så behövs fortlöpande information som motkraft. Skulle det som bieffekt stärka förarkollektivets sammanhållning vore det inte så dumt.
De som bara så där råkar tycka samma sak kan ju höra av sig.

Ösregn hela midsommarafton och så visar det sig att regnmätaren läcker - inte läckert.

Om man nu inte har så där rasande mycket att göra så kan man ju alltid svara på dessa små frågor:
Med hjälp av engelska och/eller svenska kan man få fram namnet på en huvudstad.

  • Skaffa dig ett ställe att förtöja båten.

  • Kroppsdel i fångenskap.

  • Explosiv köksmästare.

  • Två små kalla drinktillbehör.

  • Österländsk gudomlig sjukdom.

  • Installera videoapparater.

  • Vanvettig galopp.

  • De öppna vattnens flicka.


Svaren kommer om ett tag - kanske!

Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy

1 kommentar:

Anonym sa...

Självklart borde fackklubben ge ut ett medlemsblad. På anslagstavlan finns en lapp som säger att de inte har resurser till detta.

Det handlar inte om bristande ekonomiska resurser utan snarare på oförmågan till motkraft som du (och alla vi andra) efterlyser.

Resursbristen beror på att det finns helt enkelt inget att skriva om. De har inte en enda textrad att lägga ut som kan visa att de, och SKAF i övrigt, åstadkommit någon som helst förbättring för sina medlemmar -och det går ju inte an längre att komma dragandes med snömos om att gupp borde tas bort eller att kontanthantering ska bort och liknande. Dvs svammel.

Enda motkraften är ju din förnäma blogg Bancoboy och här finns alltid något av intresse. I din förra bloggpost skriver du:
Det är INTE okey att skriva om det inre livet i företaget (illojalt).

Jodå Bancoboy det är OK. BL är ett kommunalt företag och då gäller offentlighetsprincipen! (med undantag endast för "affärskritiska uppgifter").

BL har alltid avfärdat förarnas åsikter som skitprat i fikarummet. På en bloggsida blir åsikterna skriftligt dokumenterade och även en blind höna kan hitta ett och annat guldkorn här... :)