29 mars 2007

Torsdagen den 29 mars 2007

Ett antal reflektioner



Ny prishöjning i maj kommer att sänka vår resandestatistik.
De reaktioner som märks är högre och högre priser och sämre och sämre service. Alltså samma som tidigare.

Tranemo har visst fått ta över den stora Epa-traktorn (Scanian). Jäkla skitbuss var ordstävet i tiden - även bland kunderna som börjar tröttna på dessa skitbussar.

Varför har vi gardiner i bussarna? Det är jäkligt korkat eftersom dom främst används som handdukar, näsdukar samt handtag, ytterst sällan som gardin. Samma sak gäller handtagen på bagagehyllorna som alltför många förväxlar med gymnastikredskap.

Ringsignalen skall alltid vara bortkopplad vid transport av skolelever. De skall personligen be om att få gå av.

Info om och runt pågående omorganisation är ännu lite skissartad och just idag uppstod frågan om vem som skall ta hand om problem med förarkorten i framtiden? Nuvarande ordning fungerar hyggligt, men vad som händer 1/6 har vi 0-koll på.
Frågan om redovisning har inte heller sagts ett ord om och nuvarande ordning funkar bra, men om det gör det längre fram vet ingen något om ännu.

Eftersom en omorganisation i detta fallet har ett enda syfte = spara pengar så återstår att se vad som får stryka på foten denna gången.

I alla fall är det hatten av för vår blivande nya depåchef (1/4). Han har verkligen insett vikten av att engagera depåpersonal i förändringsarbetet. Undrar bara om dom insett det själva :-)

_______________________
under sträcket

Det är rätt så många tjänster idag som man tar betalt för men som aldrig utförs. Inom både telefoni och bankvärlden har man insett värdet av att kunna ta betalt utan motprestation.
Frågan är hur samma lönsamma princip kan anpassas till kollektivtrafiken?
Får grunna på hur det skall gå till....

Tips till Marks Kommun! Om Ni evakuerar alla Era pensionärer så kommer Ni att spara ofantliga summor och dessa äldre som tjänat skattepengar åt kommunen ett helt liv kommer inte att besvära Er mer och tära på de kommunala medlen de bidragit till att bygga upp.
Ni slipper både hemtjänst, billigt käk, äldreboende och annat skit som dessa senila idioter åsamkar kommunen.

Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy

Inga kommentarer: