15 mars 2007

Torsdagen den 15 mars 2007

Nu vill jag inte upprepa allt som var fel på vagn 160 igår utan bara konstatera att passagerarna definitivt tröttnat på att vi har en sådan sak i regiontrafik. Jag har fått på pälsen hela förmiddagen för att vi inte kör med en riktig buss.
Man har klagat till Västtrafik, men det hjälper inte - som vanligt, säger dom kunder som försökt.
Alltså: - Kära VD: folk vill inte åka i denna typen av avancerad A-traktor med trästolar - dom kräver mer än så i dagens läge.

Enligt tidtabellen ankommer 302:an Borås Resecentrum 06:01 som första buss från Svenljunga/Tranemo och enligt en annan tidtabell avgår linje 48 till Viared 06:02 från Borås Resecentrum och alla som vill åka till Viared blir så förbannade för att den alltid drar iväg under tiden vi lastar av. Det "lustiga" är att ingen har kommit på idén att be oss ropa upp den bussen - var för övrigt ingen bra idé idag eftersom mikrofonen i vagn 160 inte fungerade. Inte signalhornet heller för övrigt.

Apropå VD-möte för Svenljunga och Tranemo.


Det var intressant att träffa "de som styr över våra öden" öga mot öga. Min första och enda reaktion i nuläget är att man var illa förberedda eftersom man inte hade speciellt mycket koll på att vi de facto inte körde stadstrafik. Man visste att man skulle till ett ställe där förarna kör regiontrafik och ändå upptar man tid med info runt stadstrafik - lite märkligt.

I övrigt är det mycket 'input' på kort tid och det tar tid att smälta. Får nog fundera vidare på de spörsmålen. Förändringens vindar blåser i vart fall och frågan är varhän det bär..... Bättre anställningsskydd för förarna vid upphandling var inget som Västtrafik tände på i vart fall, det kan man konstatera - det var en facklig fråga (??). Det är det förvisso inte när det gäller anbudsunderlaget.

Depåernas avveckling verkade diffus i konturerna - här har man som det verkar inte riktigt tänkt färdigt (eller inte berättat allt ännu). Strukturen verkar oklar. Klart är att de 3 lagledarna är uppsagda till den 1/6. Om de vice lagledarna också är uppsagda vet jag inte för det har faktiskt ingen sagt något om, men det får man väl troligen ta förgivet.

Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy

Inga kommentarer: