04 mars 2007

Söndagen den 04 Mars 2007

Vasaloppsdagen


Lite kallt ute - solstänk - Vasaloppet håller hustrun klistrad vid TV och jag jagar hundburar till bilen. En härlig dag helt enkelt.
Oskar Svärd vann Vasaloppet och allt är precis som det skall vara.

I veckan skall det bli VD-möte på depån med förarna från både Svenljunga och Tranemo. Det skall bli spännande att se vad som konkret kommer ut av detta. Jag tror att alla möten är av godo....

Det är något fel på den här artikeln i den här tidningen. Det står att "Garantin dyr för Västtrafik" och det tror jag inte ett ord av. Det är nämligen så att Västtrafik betalar ur Resegarantin med de pengar man plockar in på viten från entreprenörerna. Det finns ingen redovisning om hur mycket viten man plockat in.... skumt.

Det är som alla vet krav på att använda vinterdäck vid vinterväglag under perioden 1 dec till 31 mars. Dessa krav gäller personbilar, lätta lastbilar och lätta bussar upp till 3,5 ton samt släp som dras av dessa. Kraven gäller INTE för fordon äldre än 30 år och dom gäller alltså inte heller fordon ÖVER 3,5 ton. För när det gäller att undvika en trafikolycka spelar bra däck en avgörande roll - utom för fordon över 3,5 ton.

Udda



Krossade busskurer blir allt vanligare och det sker ofta på platser där det finns lite eller inga resenärer vissa tider på dygnet. Alltså inte i centrum....

"Hårda bud i Mellerud" är den kommunens NYA slogan. Det som förvånar mig är att jag har hört den sedan barnsben.

"Min fru ställer krav på mig hemma och på jobbet bestämmer chefen. F-n om jag vet vad jag skall göra!" Den hör man aldrig i kvinnofridssammanhang! Man tror att minst 75 000 kvinnor drabbas av våld i hemmet. Det som stör mig i detta sammanhang är att det saknas en definition. Vad är mäns våld mot kvinnor? Vilka kriterier är det som utgör begreppet? Jag tror på goda grunder att det inte bara handlar om att gubben ger kärringen en hurrvel. Begreppet är troligen vidare än så, men pressen redovisar inte sådana triviala detaljer.

Antalet svartjobb ökar och alla ojar sig - ingen ställer frågan varför finns det svartjobbare överhuvudtaget!?

Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy

Inga kommentarer: